Kvalifikacijski susret Hrvatske i Belgije u Zagrebu

"Igra se u Zagrebu, to je jedino moguće rješenje. Zbog velikog interesa to je utakmica visokog rizika, a to automatski znači koje sve uvjete stadion mora zadovoljavati što trenutno ima samo Maksimir. To ne prejudicira odluke u budućnosti, čim se stvore uvjeti u Splitu, Osijeku i drugim gradovima", priopćeno je iz HNS-a.

Utakmica između vodeće Belgije u skupini A kvalifikacije i drugoplasirane Hrvatske igra se 11. listopada.

Izvršni odbor HNS-a raspravljao je i o sustavu natjecanja u sezoni 2014/15 hrvatskog nogometnog prvenstva, a donesena je odluka kako će Prva liga ostati pri brojci od 10 klubova, a sustav popunjavanja ostat će isti - jedna momčad direktno će ispasti, a devetoplasirana će igrati dodatne kvalifikacije s doprvakom 2. HNL. Druga liga ostat će jedinstvena i brojit će 12 klubova, a tri treće lige brojat će do 18 klubova.

Izvršni predsjednik Damir Vrbanović je naglasio važnost još jedne odluke: "Uveli smo po prvi puta mogućnost igranja tzv. B momčadi profesionalnih klubova koji bi zavisno o svojim resursima imali mogućnost prijaviti momčad u odgovarajuću treću ligu. Mogu napredovati do druge lige, ne mogu jasno u prvu, a ako bi se momčadi našle u istom stupnju natjecanja, B momčad ne bi mogla nastupati."

Klubovi će moći prijaviti B momčad do 20. srpnja, a oni koji će eventualno htjeti prijaviti takvu momčad u budućnosti, moći će se priključiti od županijskih natjecanja.

Fena