Torcida zove Poreznu upravu i DORH u Poljud

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nakon javnog prepucavanja bivšeg i sadašnjeg predsjednika Mate Peroša i Joška Svaguše oko stanja na klupskom računu, navijači su zatražili i da se u raščišćavanje situacije uključe Porezna uprava, HANFA i Državno odvjetništvo, kako bi se utvrdilo obmanjuju li se javnost i mali dioničari, ili se u Hajduku događaju malverzacije i pokušaj prikazivanja lažne balance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, je li novac nestao – kako tvrdi Peroš – ili ga nije ni bilo, što govori Svaguša.

'Hrvatskim zakonima uređena je obveza objavljivanja financijskog izvještaja, a za njih odgovara zakonski predstavnik trgovačkog društva. Kad članovi uprave ili nadzornog odbora površno i neistinito informiraju javnost i male dioničare, šteta se čini ugledu društva i njegovom poslovnom kredibilitetu, ali se i narušavaju prava ulagača', upozoravaju u Torcidi.

'Do svega ovoga ne bi ni došlo da je službeno usvojen Kodeks upravljanja Hajdukom, koji od svakog djelatnika kluba – a posebno predsjednika – zahtijeva ispunjavanje svega devet točaka. Kome to nije u interesu?' – javno pitaju navijači.

Od gradskih vijećnika traži se hitna rasprava o Hajduku, ne samo zbog njegovog značaja kao splitskog simbola, već i zbog milijunskih iznosa kojima se, po izjavama sadašnjih i bivših čelnika kluba, vrlo neodgovorno upravlja.

'Kao udruga građana sa 8360 članova, smatramo da je upravo Kodeks upravljanja Hajdukom nužan korak u trasiranju kluba na prave staze. Ukoliko Gradsko vijeće smatra da čelnici Hajduka ne trebaju djelovati u skladu s Kodeksom kojeg je svojim vlastoručnim potpisom podržalo preko 34.000 navijača ili ne trebaju ispunjavati neku od njegovih točaka, molili bi da nam vijećnici obrazlože takvo svoje mišljenje i iza njega stanu svojim imenom i prezimenom', zaključuju u Torcidi.

slobodna dalmacija

Vezani članci