Osim: U reprezentaciji BiH nije važno ko se kako zove, već ko je bolji

Vidi originalni članak
..., gostovali su sinoć u emisiji Federalne televizije " Odgovorite ljudima " .

Velikani bosanskohercegovačkog nogometa govorili su i odgovarali na pitanja vezana za protekle kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu i historijski plasman nogometne selekcije BiH na jedno veliko svjetsko natjecanje .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim je istaknuo da su reprezentativci Bosne i Hercegovine iznenađujuće dobro podnijeli pritisak posljednje utakmice u Litvi , u kojoj im je bila potrebna pobjeda da bi zadržali prvo mjesto u skupini , te da bi prvi put izbjegli baraž .

Legendarni " Strauss " s " Grbavice " vjeruje da je nogometni tim BiH spreman za veliko natjecanje u Brazilu .

- Odavno nismo imali sportski kolektiv koji ovako dobro funkcionira i koji nije pod utjecajem politike . Njihov jedini zadatak je da pobjeđuju i oni to odlično čine - istaknuo je Osim .

Sušić je naglasio da nogometašima BiH nije trebalo na poluvremenu utakmice protiv Litve " davati snage " , jer , iako BiH u prvom dijelu susreta nije uspjela savladati domaćeg golmana , ekipa nije klonula duhom niti izgubila motivaciju , što im se na kraju isplatilo .

- Znao sam da ćemo u jednom trenutnu naći rješenje . Bilo je samo pitanje trenutka kada ćemo dati gol . Naravno , moglo se dogoditi da utakmica završi neriješeno , ali to bi bila velika nepravda - rekao je Sušić .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U emisiju se uživo javio i bivši selektor BiH Miroslav Blažević , koji je iskoristio priliku da čestita Sušiću i reprezentativcima BiH na velikom uspjehu . Blažević je naglasio da BiH može na svjetskom prvenstvu ponoviti uspjeh reprezentacije Hrvatske iz 1998. godine , koja je pod njegovim vodstvom osvojila treće mjesto u svijetu .

Sušić namjerava pojačati ekipu do Svjetskog prvenstva u Brazilu jer smatra da svaka ekipa na velikom natjecanju mora imati 22 kvalitetna nogometaša , što , prema njegovom mišljenju , BiH u ovom trenutku nema .

- Mi još ne znamo našu pravu snagu jer još uvijek nismo pobijedili veliku nogometnu naciju . Uskoro ćemo imati priliku da vidimo koliko vrijedimo u prijateljskoj utakmici protiv Argentine , ali siguran sam da ćemo ekipu morati pojačati novim , kvalitetnim imenima . U ovom trenutku mi nemamo dovoljan broj kvalitetnih igrača da možemo imati velike ambicije - objasnio je Sušić .

Sušić i Osim su suglasni da je napredak reprezentacije BiH započeo formiranjem komiteta za normalizaciju NS BiH , kojim je Osim predsjedavao , a iza kojeg su stajale FIFA i UEFA , kao i nogometni radnici iz BiH koji su reprezentaciji željeli samo dobro .

- Odbor je stvorio atmosferu u Savezu i reprezentaciji u kojoj se moglo raditi . Na neki način smo ujedinili i publiku u BiH . U reprezentaciji više nije bilo važno tko se kako zove , već tko je bolji . To je započeo Blažević u svom mandatu , a dovršio Sušić - objasnio je Osim .

Sušić je zaključio da je sve bilo lakše uz vjerne navijače Bosne i Hercegovine koji su nesebično bodrili reprezentaciju iu najdaljim europskim destinacijama .

 FENA

Vezani članci