Osim: U reprezentaciji BiH nije važno ko se kako zove, već ko je bolji

Ivica Osim, nogometni savez BIH, Ivica Osim, Milorad Dodik, nogometni savez BIH, Ivica Osim, NS BIH, Ivica Osim, Safet Sušić, Ivica Osim, BIH
..., gostovali su sinoć u emisiji Federalne televizije " Odgovorite ljudima " .

Velikani bosanskohercegovačkog nogometa govorili su i odgovarali na pitanja vezana za protekle kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu i historijski plasman nogometne selekcije BiH na jedno veliko svjetsko natjecanje .

Osim je istaknuo da su reprezentativci Bosne i Hercegovine iznenađujuće dobro podnijeli pritisak posljednje utakmice u Litvi , u kojoj im je bila potrebna pobjeda da bi zadržali prvo mjesto u skupini , te da bi prvi put izbjegli baraž .

Legendarni " Strauss " s " Grbavice " vjeruje da je nogometni tim BiH spreman za veliko natjecanje u Brazilu .

- Odavno nismo imali sportski kolektiv koji ovako dobro funkcionira i koji nije pod utjecajem politike . Njihov jedini zadatak je da pobjeđuju i oni to odlično čine - istaknuo je Osim .

Sušić je naglasio da nogometašima BiH nije trebalo na poluvremenu utakmice protiv Litve " davati snage " , jer , iako BiH u prvom dijelu susreta nije uspjela savladati domaćeg golmana , ekipa nije klonula duhom niti izgubila motivaciju , što im se na kraju isplatilo .

- Znao sam da ćemo u jednom trenutnu naći rješenje . Bilo je samo pitanje trenutka kada ćemo dati gol . Naravno , moglo se dogoditi da utakmica završi neriješeno , ali to bi bila velika nepravda - rekao je Sušić .

U emisiju se uživo javio i bivši selektor BiH Miroslav Blažević , koji je iskoristio priliku da čestita Sušiću i reprezentativcima BiH na velikom uspjehu . Blažević je naglasio da BiH može na svjetskom prvenstvu ponoviti uspjeh reprezentacije Hrvatske iz 1998. godine , koja je pod njegovim vodstvom osvojila treće mjesto u svijetu .

Sušić namjerava pojačati ekipu do Svjetskog prvenstva u Brazilu jer smatra da svaka ekipa na velikom natjecanju mora imati 22 kvalitetna nogometaša , što , prema njegovom mišljenju , BiH u ovom trenutku nema .

- Mi još ne znamo našu pravu snagu jer još uvijek nismo pobijedili veliku nogometnu naciju . Uskoro ćemo imati priliku da vidimo koliko vrijedimo u prijateljskoj utakmici protiv Argentine , ali siguran sam da ćemo ekipu morati pojačati novim , kvalitetnim imenima . U ovom trenutku mi nemamo dovoljan broj kvalitetnih igrača da možemo imati velike ambicije - objasnio je Sušić .

Sušić i Osim su suglasni da je napredak reprezentacije BiH započeo formiranjem komiteta za normalizaciju NS BiH , kojim je Osim predsjedavao , a iza kojeg su stajale FIFA i UEFA , kao i nogometni radnici iz BiH koji su reprezentaciji željeli samo dobro .

- Odbor je stvorio atmosferu u Savezu i reprezentaciji u kojoj se moglo raditi . Na neki način smo ujedinili i publiku u BiH . U reprezentaciji više nije bilo važno tko se kako zove , već tko je bolji . To je započeo Blažević u svom mandatu , a dovršio Sušić - objasnio je Osim .

Sušić je zaključio da je sve bilo lakše uz vjerne navijače Bosne i Hercegovine koji su nesebično bodrili reprezentaciju iu najdaljim europskim destinacijama .

 FENA