7. kolo Premijer nogometne lige BiH: Željezničar bolji od Sarajeva, Zrinjskom bodovi kod Mladosti

Vidi originalni članak

Za vikend je odigrano 7. kolo Premijer nogometne lige BiH. Rezultati kola:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladost - Zrinjski 0:2 (0:0)
/Jakovljević 90+7, Lendrić 90+9/

Velež - Radnik 0:1 (0:0)
/Maksimović 69/

Zvijezda 09 - Široki Brijeg 0:0

Željezničar - Sarajevo 5:2 (2:2)
/Krpić 7, 38, Bojo 60, Sadiković 76, Alispahić 90+3 - Hebibović 1, Sipović 45+1 autogol/

Tuzla city - Sloboda 2:1 (0:0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

/Ubiparip 62, 86 - Livančić 76/


Borac – Čelik 3:1 (2:1)
/Vranješ 10, 21, Crnov 81 – Mahmutović 18/


Mladost - Zrinjski 0:2

Zrinjski je teže od očekivanog došao do pobjede u Doboju kod Kaknja. Duboko u sudačkoj nadoknadi Jakovljević je pogodio za vodstvo, a Lendrić je sljedeće minute potvrdio pobjedu Zrinjskog. Domaći su dobro stajali na terenu i parirali Plemićima, ali su na kraju imali ceh jer im se vratar ozlijedio, a s obzirom na to da su izvršili sve izmjene i na vrata je morao Dujmović koji je na kraju i dva puta kapitulirao.


Velež - Radnik 0:1

Velež je nastavio s prosipanjem bodova i ovaj puta kući pjevajući iz Vrapčića je otišla momčad Radnika. Utakmica je bila obostrano dobra, a na kraju su gosti ipak imali više sreće i odnijeli su sva tri boda. Veležu slijedi borba za bijeg s dna ljestvice, dok se Radnik s dvije vezane pobjede polako primiče vrhu ljestvice.


Zvijezda 09 - Široki Brijeg 0:0


Jedina utakmica na kojoj nije bilo pogodaka u ovom kolu je ova iz Ugljevika gdje su Zvijezda 09 i Široki Brijeg igrali 0:0. Obije momčadi imale su svoje prigode i kada se sve sabere i oduzme ovaj neodlučen rezultat je i najrealniji. Zvijezdi slijedi žestoka borba za opstanak, a ni Široki se nije baš proslavio u dosadašnjem dijelu prvenstva i morat će početi pobjeđivati ako misle prema gornjem dijelu ljestvice.


Željezničar - Sarajevo 5:2

Gradski derbi u Sarajevu ispunio je očekivanja. Gledatelji su vidjeli čak sedam pogodaka, a domaći su na kraju sasvim zasluženo slavili visoku pobjedu. Aktualni prvak dobro se držao u prvom dijelu, a u drugom je na terenu bio samo Željezničar koji je ovom pobjedom preuzeo vrh ljestvice,


Tuzla city - Sloboda 2:1

I u Tuzli se igrao Gradski derbi u kome je formalni domaćin momčad Tuzla citya svladala Slobodu rezultatom 2:1. Junak susreta je Ubiparip koji je postigao oba pogotka za pobjednike tuzlanskog derbija.


Borac – Čelik 3:1

Borac je dobra momčad koja na svom terenu izgleda puno opasnije nego na gostovanjima. Borac je sinoć ugostio Čelik i domaći su na krilima Vranješa koji je postigao dva pogotka slavili pobjedu. Treći pogodak za domaće dao je Crnov, a Mahmutović je pogodio za Čelik.


Hercegovina.info

Vezani članci