Marin Čilić i Marija Sušac najbolji su športaši općine Čitluk za 2009. godinu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Uz predstavnike Športskog saveza Brotnja i općinske čelnike, današnjoj svečanosti nazočili su brojni sportaši, sportski djelatnici, predstavnici klubova  i ostali ljubitelji sporta, a o značenju te velike, 11. po redu, sportske manifestacije nazočnima su govorili tajnik Športskog saveza Brotnja Milorad Prusina i čitlučki načelnik Ivo Jerkić.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik je čestitao svim sportašima, posebno nagrađenima,   poželio  im nove uspjehe te kazao kako je ponosan uspjesima koje športaši čitlučke općine postižu na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Obećao je da će općina Čitluk, sukladno svojim mogućnostima, nastaviti materijalno pomagati razvoj sporta i sportski aktivnosti u svih 16 klubova na području općine koji okupljaju više od 800 sportaša.

Mlada karatistica Marija Sušac najbolja je športašica
 
Tenisaču Marinu Čiliću naslov najboljeg sportaša

Odlukom ocjenjivačkog suda za najboljeg sportaša čitlučke općine za 2009.  godinu s pravom je proglašen svjetski poznati tenisač Marin Čilić iz Međugorja, koji se fenomenalnim nastupima na brojnim turnirima diljem svijeta svrstao u svjetsku tenisku elitu, proslavio hrvatsku reprezentaciju,  svoje rodno Međugorje i općinu Čitluk. U obrazloženju odluke ocjenjivačkog suda uz ostalo stoji:

Marinov brat Vinko preuzeo je priznanje

- „Teniski dragulj iz Međugorja“ u 2009. godini je potvrdio svjetsku klasu. Sjajna forma, dva osvojena naslova, četvrtzavršnica US Opena, 14. mjesto na ATP listi  te pobjede protiv Nadala i Murraya, rezime su prošlogodišnje sezone 21-godišnjeg Međugorčanina. U istom ritmu započeo je i 2010. godinu. Uz dva naslova u Zagrebu i Chennaiu te finale Grand Slam u Melbournu, doletio je do 9. mjesta svjetske rang liste. Ne sumnjamo da će i u nastavku blistati u punome sjaju, jer je i na početku svoje profesionalne karijere sam kazao: „Ja sam Hercegovac, ja mogu sve“.

Budući da zbog obveza Marin nije mogao doći na čitlučku svečanost, načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić priznanje je uručio Marinovu bratu Vinku Čiliću, koji se u Marinovo i u ime ostalih nagrađenih biranim riječima zahvalio na priznanju.

Marija Sušac najbolja športašica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno, za najbolju sportašicu čitlučke općine u prošloj godini izabrana je Marija Sušac, u prošloj godini članica Karate kluba Hercegovina Čiltuk. Da je ocjenjivački sud dobro odlučio najzornije pokazuju slijedeće činjenice: na EP u Parizu osvojila četvrto mjesto, na Svjetskom prvenstvu u Maroku plasirala se među 16 najboljih, nastupala je i na EP u Turskoj, a niz zlatnih i srebrnih odličja osvojila je na državnim prvenstvima i brojnim turnirima diljem Hrvatske i BiH.

I njoj je to veliko i zasluženo priznanje uručio načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić.

Najbolji klub je Karate klub Hercegovina

 Odlukom ocjenjivačkog suda, naslov najuspješnijeg kluba općine Čitluk u 2009. godini pripao je Karate klubu Hercegovina, a za najboljeg trenera u prošloj godini proglašen je dugogodišnji trener tog kluba Josip Primorac. 

Ostala priznanja

Na današnjoj svečanosti za najboljeg juniora čitlučke općine u 2009. godini proglašen je nogometaš Mateo Sušić, član HŠK Zrinjski Mostar, a za najbolju juniorku Nikolinu Musa, košarkašica ŽHKK Brotnjo 94.

Istodobno, za najboljeg kadeta izabran je Stanko Šimović, rukometaš HRK Međugorje, a za najbolju kadetkinju Ružica Stojić, atletičarka AK Brotnjo.

Najperspektivniji športaši

Za najperspektivnije mlade športaše općine Čitluk koji su se dokazali u prošloj godini izabrani su: karatistica Irena Prga, košarkašica Karla Krasić, košarkaš Andrija Ćorić, nogometaši Marko Odak, tenisačica Petra Ivanković, karataš Ivan Martinac, nogometaš Mario Vasilj i atletičarka Marija Ivanković.

 

Posebna priznanja

Posebno priznanje za promicanje i razvoj atletike u općini Čitluk posthumno je dodijeljeno tragično preminulom Boži Gagri, koji je ljubav prema atletici   iskazao na najhumaniji načini i uz pomoć nekolicine entuzijasta 2005. godine utemeljio Atletski klub Brotnjo i udario temelje „kraljici sportova“ u Brotnju.

 Boži Gagri posthumno je dodjeljeno priznanje za promicanje i razvoj atletike u općini Čitluk, a priznanje je preuzela kćerka Anamarija Gagro

Sportski put svog pokojnog oca nastavio njegov sin Ivan koji je već postao višestruki prvak Hrvatske i Bosne i Hercegovine. To veliko priznanje Anamariji Gagro, kćerki pokojnog Bože, uručio je Velimir Pleša, konzul Republike Hrvatske u Mostaru.

Priznanja za doprinos razvoju športske rekreacije u općini Čitluk dodijeljena su MZ Potpolje i MZ Dobrto Selo.

Kažimo i to da je tu čitlučku sportsku svečanost svojim nastupom u glazbenom dijelu programa uveličali učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo.

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info

Vezani članci