APEL SPORTSKOM SAVEZU GRADA MOSTARA Bogdanović je najbolji mostarski sportaš svih vremena

Bojan Bogdanović
Alex Goodlett/Getty Images

Naš čitatelj je reagirao povodom izbora sportaša godine čime je izrazio nezadovoljstvo kriterijima po kojima se isti bira. Njegov tekst prenosimo u cjelosti bez uredničkih intervencija.

Na početku želio bih pohvaliti Sportski savez Grada Mostara, kao jednu od rijetkih institucija u gradu na Neretvi, koja je u potpunosti ujedinjena i koja funkcionira na zbilja respektabilnoj razini.

Međutim, iz godine u godinu smo svjedoci jako lošeg načina kriterija prilikom izbora sportaša godine. Da se razumijemo svi oni koji se nađu u izboru su kvalitetni i istaknuti te zaslužuju pohvalu i neku nagradu. Ali jednostavno se ne mogu oteti dojmu da je izbor loš, katastrofalan i sumnjivog izbora.

Nemoguće je stvarno što Sportski savez Grada Mostara nikada nije nagradio Bojana Bogdanovića, poznatog mostarskog košarkaša i pravu NBA zvijezdu.

Jadno je i žalosno da čovjek koji je istinska zvijezda najjače lige na svijetu nikada nije izabran za sportaša grada, grada iz kojega je ponikao.

Bojan je dugogodišnji hrvatski reprezentativac. Igrač koji je sa 17 godina potpisao 2005. godine milijunski ugovor s Realom iz Madrida. Taj iznos je i danas nezamisliv za 99 posto naših sportaša, a kamoli tada. Poslije toga je izuzev za Zrinjski igrao za Cibonu, Fenerbahce, zatim seli preko oceana.

Brooklyn, Indiana i danas Utah su sve vrhunski ugovori. Daleko je najplaćeniji sportaš s ovih prostora i uvijek zvijezda momčadi.

Mostar je zbilja dao vrhunske sportaše, ali čast svima, nikad nitko toliko godina nije bio na toj razini. Vrhunski u najjačoj ligi svijeta. Vrijeme je da se počnu cijeniti naši ljudi. Bojan je najveći mostarski sportaš svih vremena. Zaslužio je nagradu! Dajte mu je! Nemojte zapostavljat veličinu.