Marin Čilić i Marija Sušac najbolji su športaši općine Čitluk za 2009. godinu

Uz predstavnike Športskog saveza Brotnja i općinske čelnike, današnjoj svečanosti nazočili su brojni sportaši, sportski djelatnici, predstavnici klubova  i ostali ljubitelji sporta, a o značenju te velike, 11. po redu, sportske manifestacije nazočnima su govorili tajnik Športskog saveza Brotnja Milorad Prusina i čitlučki načelnik Ivo Jerkić.

 

http://www.brotnjo-online.com/images/vijesti2010/sbrotnja2009.5.jpg

Načelnik je čestitao svim sportašima, posebno nagrađenima,   poželio  im nove uspjehe te kazao kako je ponosan uspjesima koje športaši čitlučke općine postižu na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Obećao je da će općina Čitluk, sukladno svojim mogućnostima, nastaviti materijalno pomagati razvoj sporta i sportski aktivnosti u svih 16 klubova na području općine koji okupljaju više od 800 sportaša.

http://www.brotnjo-online.com/images/vijesti2010/sbrotnja2009.2.jpg
Mlada karatistica Marija Sušac najbolja je športašica
 
Tenisaču Marinu Čiliću naslov najboljeg sportaša

Odlukom ocjenjivačkog suda za najboljeg sportaša čitlučke općine za 2009.  godinu s pravom je proglašen svjetski poznati tenisač Marin Čilić iz Međugorja, koji se fenomenalnim nastupima na brojnim turnirima diljem svijeta svrstao u svjetsku tenisku elitu, proslavio hrvatsku reprezentaciju,  svoje rodno Međugorje i općinu Čitluk. U obrazloženju odluke ocjenjivačkog suda uz ostalo stoji:

http://www.brotnjo-online.com/images/vijesti2010/sbrotnja2009.1.jpg
Marinov brat Vinko preuzeo je priznanje

- „Teniski dragulj iz Međugorja“ u 2009. godini je potvrdio svjetsku klasu. Sjajna forma, dva osvojena naslova, četvrtzavršnica US Opena, 14. mjesto na ATP listi  te pobjede protiv Nadala i Murraya, rezime su prošlogodišnje sezone 21-godišnjeg Međugorčanina. U istom ritmu započeo je i 2010. godinu. Uz dva naslova u Zagrebu i Chennaiu te finale Grand Slam u Melbournu, doletio je do 9. mjesta svjetske rang liste. Ne sumnjamo da će i u nastavku blistati u punome sjaju, jer je i na početku svoje profesionalne karijere sam kazao: „Ja sam Hercegovac, ja mogu sve“.

http://www.brotnjo-online.com/images/vijesti2010/sbrotnja2009.6.jpg

Budući da zbog obveza Marin nije mogao doći na čitlučku svečanost, načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić priznanje je uručio Marinovu bratu Vinku Čiliću, koji se u Marinovo i u ime ostalih nagrađenih biranim riječima zahvalio na priznanju.

Marija Sušac najbolja športašica

Istodobno, za najbolju sportašicu čitlučke općine u prošloj godini izabrana je Marija Sušac, u prošloj godini članica Karate kluba Hercegovina Čiltuk. Da je ocjenjivački sud dobro odlučio najzornije pokazuju slijedeće činjenice: na EP u Parizu osvojila četvrto mjesto, na Svjetskom prvenstvu u Maroku plasirala se među 16 najboljih, nastupala je i na EP u Turskoj, a niz zlatnih i srebrnih odličja osvojila je na državnim prvenstvima i brojnim turnirima diljem Hrvatske i BiH.

http://www.brotnjo-online.com/images/vijesti2010/sbrotnja2009.7.jpg

I njoj je to veliko i zasluženo priznanje uručio načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić.

Najbolji klub je Karate klub Hercegovina

 Odlukom ocjenjivačkog suda, naslov najuspješnijeg kluba općine Čitluk u 2009. godini pripao je Karate klubu Hercegovina, a za najboljeg trenera u prošloj godini proglašen je dugogodišnji trener tog kluba Josip Primorac. 

http://www.brotnjo-online.com/images/vijesti2010/sbrotnja2009.9.jpg

Ostala priznanja

Na današnjoj svečanosti za najboljeg juniora čitlučke općine u 2009. godini proglašen je nogometaš Mateo Sušić, član HŠK Zrinjski Mostar, a za najbolju juniorku Nikolinu Musa, košarkašica ŽHKK Brotnjo 94.

http://www.brotnjo-online.com/images/vijesti2010/sbrotnja2009.4.jpg

Istodobno, za najboljeg kadeta izabran je Stanko Šimović, rukometaš HRK Međugorje, a za najbolju kadetkinju Ružica Stojić, atletičarka AK Brotnjo.

Najperspektivniji športaši

Za najperspektivnije mlade športaše općine Čitluk koji su se dokazali u prošloj godini izabrani su: karatistica Irena Prga, košarkašica Karla Krasić, košarkaš Andrija Ćorić, nogometaši Marko Odak, tenisačica Petra Ivanković, karataš Ivan Martinac, nogometaš Mario Vasilj i atletičarka Marija Ivanković.

http://www.brotnjo-online.com/images/vijesti2010/sbrotnja2009.8.jpg

 

Posebna priznanja

Posebno priznanje za promicanje i razvoj atletike u općini Čitluk posthumno je dodijeljeno tragično preminulom Boži Gagri, koji je ljubav prema atletici   iskazao na najhumaniji načini i uz pomoć nekolicine entuzijasta 2005. godine utemeljio Atletski klub Brotnjo i udario temelje „kraljici sportova“ u Brotnju.

http://www.brotnjo-online.com/images/vijesti2010/sbrotnja2009.3.jpg
 Boži Gagri posthumno je dodjeljeno priznanje za promicanje i razvoj atletike u općini Čitluk, a priznanje je preuzela kćerka Anamarija Gagro

Sportski put svog pokojnog oca nastavio njegov sin Ivan koji je već postao višestruki prvak Hrvatske i Bosne i Hercegovine. To veliko priznanje Anamariji Gagro, kćerki pokojnog Bože, uručio je Velimir Pleša, konzul Republike Hrvatske u Mostaru.

Priznanja za doprinos razvoju športske rekreacije u općini Čitluk dodijeljena su MZ Potpolje i MZ Dobrto Selo.

Kažimo i to da je tu čitlučku sportsku svečanost svojim nastupom u glazbenom dijelu programa uveličali učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo.

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info