Petar Zadro na postolju i u Češkoj

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

...  „klimav" poraz Zadro osvojio srebro u Teplicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Petar je finalnu borbu vodio 20 sekunda prije kraja, no pehovi koji su prisutni u svakom sportu mladog Zadru su spriječili da se okiti još jednim zlatom i bude ubjedljivo 1. na Europskoj judo rang ljestvici.

Petar sada drži poziciju 2. mjesta na Eju rang ljestvici, a iza njega su džudaši iz velikih judo sila poput Rusije, Francuske, Poljske, Velike Britanije , Italije, Ukrajine, Njemačke, Grčke , Gruzije i tako dalje...

Mladi Petar judom se bavi od 2000 godine. Na tatami je stao sa 4 godine. U početku je bio zaigrani dječak, no, s vremenom je počeo marljivo raditi i postizati uspijeh za uspijehom. Već kao mali klinac zajedno sa bratom i ocem osvajao je medalje širom Europe.

2004. godine , kao osmogodišnjak, dobio je pehar za najboljeg tehničara na turniru „Creativ-Graz" u Austriji. Turnir koji je danas jedan od najjačih međunarodnih turnira u Europi. Broji preko 1500 učesnika. Blistavi put Petra prožet je s mnogo uspjeha u Europi. U svom „asortimanu" broji preko 300 medalja osvojenih u preko 30 Europskih zemalja.

Trener Željko uočivši kako mu dobro ide prenoseći znanje na svoju dijecu osnovao je klub 2006 godine s ciljem da skloni mlade s ulice, sportski odgoji i populizira judo sport i u ovim krajevima. Uz mnogo truda i rada u nepunih 6 godina Borsa je jedan od najuspiješnijih sportskih kolektiva grada Mostara. Danas JK Borsa broji preko 100 članova. I ostvarenim uspijesima uvrstili su se među 3 najuspiješnija judo kluba u BiH od ukupno 60tak klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petar Zadro će idućeg vikenda nastupiti na državnom prvenstvu za kadete, te odmah tjedan nakon toga na prvenstvu države do 20 godina.

Na Europskom kupu u Češkoj nastupila su još dva reprezentativca BiH iz JK Borse Amar Maksumić i Rijad Maksumić. U 1. kolu i jedan i drugi borili su se s reprezentaticima Njemačke.

Pružili su dobar otpor ,no, ne dovoljan za prolaz dalje. Treba im još malo iskustva. Maksumići naime rade kategoriju -73 i favoriti su za osvajanje titule prvaka Bosne i Hercegovine narednog vikenda.

Vezani članci