Marin Čarapina: Ja živim Muay Thai.To je stil života i to se ne može opisati

Vidi originalni članak
25-godišnji Mostarac nedavno je u Trstu zadivio gledatelje, a sprema se za nove izazove koji će ga odvesti izvan granica regije.

- Nedavno ste nastupili na priredbi u Trstu s nizom poznatih boraca uključujući Bora Bratovža i Mirana Fabjana. Borili ste se u meču protiv Maldina Hamzaija i slavili prekidom. Kako vidite tu borbu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najprije moram reći da jedan period nisam kvalitetno trenirao i radio borbe radi ozljede koju sam imao, a za protivnika moram priznati da je bio u odličnoj formi i fizički dosta nadmoćniji od mene, ali nakon nekoliko izmjena u 4. rundi moj lakat je presudio meč. Dosta sam vježbao ove tehnike sa svojim trenerima Emilom Zorajem i Mirom Velagićem i to mi je puno pomoglo u borbi."

 U kutu Vam je bio Emil Zoraj. Kakav je odnos s proslavljenim hrvatskim borcem?

"Što se tiče borbe u Trstu najprije se moram zahvaliti Emilu koji mi je dogovorio taj meč i bio sa mnom u kutu. Također, moram dodati da mi je velika čast surađivati s Emilom jer mi je dosta pomogao. Iskusan je i uvijek nađe rješenje u svakome problemu u borbi. Pored toga što je on veliki i proslavljeni borac, također to je jedan veliki čovjek i sportaš, uvijek spreman pomoći u treningu i van treninga. Mogu mu se samo zahvaliti za sve što je učinio za mene."

- Koji je sljedeći korak u Vašoj karijeri? Navodno bi trebali ići u Nizozemsku kod Andrea Mannaarta, koji je vodio borce do osvajanja K-1 Grand Prixa i K-1 MAX-a, u Mejiro Gym u kojem je i Zoraj trenirao. Možete li nam reći nešto konkretnije?

"Sve to moram još u detalje viditi s Emilom jer imam također mnogo privatnih obveza tako da još o tome ne znam mnogo, a uskoro imamo prvenstvo Hrvatske u Muay Thaiju, te pripreme repke koje bi se trebale održati u Novom Vinodolskom, gdje smo se za prošlu sezonu spremali s našim proslavljenim borcem i izbornikom repke Croatian Tigerom Brankom Cikatićem koji nam je mnogo pomogao, te prenio mnogo znanja i iskustva o Muay Thaiju kao i proslavljeni trener Thom Harinck."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Zanima li vas Muay Thai samo kao borilačka vještina ili ste zainteresirani i za kulturni i duhovni aspekt tajlandskog boksa?

"Što se tiče Muay Thaija kao vještine ja to živim to se ne može opisati, to vam je kao stil života."

- Potpisali ste i ugovor s World Muay Thai Councilom (WMC). Postojala je opcija odlaska na Tajland. Što se dogodilo s tim?

"Što se tiče tog ugovora uvjeti nisu bili baš najbolji za mene tako da smo poništili ugovor."

- S obzirom da je u Europi dosta teško pronaći mečeve, planirate li se boriti i u kick boksu ili samo u Muay Thaiju?

"Što se mečeva tiče, sve prepuštam Emilu, što on odluči neka bude tako. Moje je da treniram jako i da dajem sve od sebe kako na treningu tako i u borbi."

- Koja vam je najdraža tehnika?

"Sve tehnike su mi drage, a najdraže su mi klinč i laktovi. To volim najviše."

-Tko Vam je borilački uzor?

"Imam mnogo uzora u borilačkom svijetu, ali posebno su mi dragi tajlanđani Buakaw i Yodsanklai Fairtex. Što se tiče domaćih uzora Emil mi je veliki uzor jer nekada kada padnem i nemam motivacije on me jako motivira i kaže idemo to završiti."

- Kako ste počeli trenirati tajlandski boks?

"Tajlandski boks (Muay Thai) počeo sam trenirati sasvim slučajno. Inače sam bio zaljubljenik u borilačke vještine i kao klinac. Pronalazio sam se još dok nisam upoznao gospodina Miru Velagića, licenciranog trenera Muay Thaija koji je trenirao na Tajlandu koji me primio u svoju dvoranu i tu su krenuli moji treninzi prije otprilike 11 i pol godina."

- Gdje trenutno trenirate i tko su članovi vašeg tima?

"Trenutno treniram u MTC Hunter u Mostaru kod Mire Velagića i povremeno odem u Zagreb kod Emila na treninge. Članovi moga tima su Armin Maksumić, Jure Jurić , Marin Puljić, Petar Dreznjak , Filip Zovko i Marino Krstanović kao i drugi sparing partneri koji su tu uvijek i rado izađu u susret."

croring.com

 

 

Vezani članci