FOTO  Iva Klepić i Marija Sušac pojedinačno i ženska ekipa Sveučilišnog karate kluba Neretva osvojili titulu prvaka

Vidi originalni članak

...u karateu u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji na kome su članovi SKK Neretva postigli izvrsne rezultate.
Prvog dana natjecanja u pojedinačnoj konkurenciji zlatna odličja osvojili su Iva Klepić u konkurenciji borbi do 55 kg, te Marija Sušac u kategoriji do 61 kg. Lana Džidić je u istoj kategoriji do 61 kg osvojila srebro izgubivši od klupske kolegice Marije Sušac. Srebreno odličje osvojio je i Marin Hrkać u kategoriji borbe do 67 kg, dok je brončano odličje osvojio Damir Zadro u kategoriji -84 kg, kao i Ivona Ćavar u kategoriji do 68 kg. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugoga dana natjecanja kada su bila na redu ekipna natjecanja opet su briljirale djevojke, koje su uvjerljivo osvojile naslov državnih prvakinja Bosne i Hercegovine pobijedivši u finalu ekipu sarajevske Bosne. Ekipa je bila u sastavu Ivona Ćavar, Marija Sušac, Iva Klepić i Lana Džidić. Iva Klepić i Marija Sušac su se tako okitile sa po dva zlata na ovome prvenstvu, uz napomenu da je Iva Klepić obranila titulu prvakinje osvojenu prošle godine.
Uspješni su također bili i muškarci koji su u pomlađenom sastavu osvojili srebro izgubivši tijesno u finalu od ekipe Championa iz Ilidže. Treće mjesto osvojile su ekipe sarajevske Bosne i ekipa Bihaća iz Bihaća. Za mušku ekipu su nastupili Damir Zadro, Toni Biokšić, Pero Vučić, Ivan Klepić, Marin Hrkać, Toni Hrkać i Mateo Ćavar. Na žalost zbog bolesti nisu nastupili ponajbolji borci Mate Odak i Oliver Mandarić.

Državno prvenstvo bio je i posljednji izborni turnir za izbor reprezentacije za Europsko prvenstvo u Finskoj koje se održava u Tampereu u svibnju, a pet članova Neretve osiguralo je plasman i to Iva Klepić, Ivona Ćavar, Marija Sušac, Lana Džidić i Damir Zadro.

Ekipu je uspješno vodio Miroslav Klepić koji je i izbornik muške seniorske ekipe za nastup na ovome Europskom prvenstvu.

Vezani članci