Ivona Čavar i Ivan Klepić otputovali u Istambul

ivan klepić, SKK Neretva, SKK Neretva, ivona ćavar, ivan klepić, karate, SKK Neretva
... od 8. do 10. lipnja. U srijedu su otputovali u Istambul, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Natjecatelji Sveučilišnog karate kluba Neretva iz Mostara kažu kako je Karate1-Premier Liga jedan od najvažnijih događaja u svijetu karatea. Sastoji se od brojnih karate natjecanja i nastoji okupiti na jedno mjesto najbolje karate sportaše u svijetu u otvorenom prvenstvu jedinstvene ljestvice i kvalitete.

Klepić i Ćavar ostvarili su povijesni rezultat na Europskom prvenstvu u Novom Sadu.Ivan Klepić je europski prvak, a Ivona Ćavar je osvojila brončanu medalju za reprezentaciju BiH.

Prvi osvajač europske medalje

„BiH je zadnjeg prvaka Europe imala 2006.godine, ja sam tek treći osvajač te titule u povjesti naše zemlje, prvi osvajač Europske medalje otkako smo u obitelji olimpijskih sportova, pa mislim da to samo po sebi dosta toga govori", kaže Klepić.

Čavar naglašava kako su medalje i rezultati odraz kontinuiranih treninga godinama. Sama sebi postavlja nove izazove, korak po korak.

„Ova zadnja medalja predstavlja nekim dijelom nadopunu onoj svjetskoj i još veću motivaciju za daljnje razdoblje", kaže Čavar.

Nakon Istambula je kraj polusezone, te će nakon kratke pauze krenuti s pripremema za drugi dio sezone, gdje ih očekuju turniri svjetske lige u Berlinu, Santiago de Cileu te u Šangaju. Neki od tih turnira će biti kvalifikacijski za Olimpijske igre koje će se održati u Tokiju 2020.godine.

„Nadam se da ću ostvariti izuzetno zahtjevnu normu i donijeti prvu olimpijsku medalju u BiH", kaže Klepić.

Eksponencionalan napredak

Karate1-Premier Liga pokrenuta je 2011. godine i napravila je eksponencionalan napredak u pojmu veličine i statusa turnira, kao i broja sudionika i zemalja koje su zastupljene.

Ligu 2018. godine čini sedam događaja koji se održavaju u Parizu, Dubaiju, Rotterdamu, Rabatu, Istanbulu, Berlinu i Tokiu, potvrđujući tako karate utjecaj na čitav svijet i na globalnoj razini.

Na kraju sezone prvaci svake kategorije dobivaju nagrade „Grand Winners". Da bi mogli dobiti nagradu „Grand Winners", natjecatelji moraju sudjelovati u najmanje četiri događaja na dva kontinenta u sezoni.