Bogatašica traži muža: : Koliko muškaraca bi pristalo na (ne)moralnu ponudu?

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Naime 33-godišnjakinja će muškarcu koji je spreman da postane njen muž platiti čak 1,3 miliona dolara.

Da bi pronašla idealnog muškarca, neimenovana bogatašica objavila je oglas u jednim novinama, jer je, tri godine nakon završetka tradicionalno sklopljenog braka, spremna da se ponovo veže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, to će učiniti samo pod uvjetima koje je strogo propisala tzv. mysar ugovorom i na koje budući suprug bez prigovora mora da pristane.

Ugovor budućeg partnera ne obavezuje na zajednički suživot, nego samo na redovne seksualne odnose, prenosi Emirates 24/7.

"Od prvog sam se supruga razvela jer nije bio spreman da izvršava svoje bračne obaveze i jer me je oženio samo zbog novca. Sad sam opreznija i tražim muškarca kog ne zanimaju moje finansije. Potraga za idealnim partnerom postala je moja opsesija i neću stati dok ga ne pronađem", rekla je žena kojoj se zainteresirani muškarci mogu javiti putem časopisa Sayidaty.

Iako su u Saudijskoj Arabiji dozvoljeni tzv. mysar brakovi, mnogi tradicionalisti smatraju ih legalizovanim oblikom prostitucije.

Žene u takvim bračnim zajednicama često gube svoja prava, a statistike govore da se čak 80 posto takvih brakova završi razvodom.

Vezani članci