Bogatašica traži muža: : Koliko muškaraca bi pristalo na (ne)moralnu ponudu?

Naime 33-godišnjakinja će muškarcu koji je spreman da postane njen muž platiti čak 1,3 miliona dolara.

Da bi pronašla idealnog muškarca, neimenovana bogatašica objavila je oglas u jednim novinama, jer je, tri godine nakon završetka tradicionalno sklopljenog braka, spremna da se ponovo veže.

Međutim, to će učiniti samo pod uvjetima koje je strogo propisala tzv. mysar ugovorom i na koje budući suprug bez prigovora mora da pristane.

Ugovor budućeg partnera ne obavezuje na zajednički suživot, nego samo na redovne seksualne odnose, prenosi Emirates 24/7.

"Od prvog sam se supruga razvela jer nije bio spreman da izvršava svoje bračne obaveze i jer me je oženio samo zbog novca. Sad sam opreznija i tražim muškarca kog ne zanimaju moje finansije. Potraga za idealnim partnerom postala je moja opsesija i neću stati dok ga ne pronađem", rekla je žena kojoj se zainteresirani muškarci mogu javiti putem časopisa Sayidaty.

Iako su u Saudijskoj Arabiji dozvoljeni tzv. mysar brakovi, mnogi tradicionalisti smatraju ih legalizovanim oblikom prostitucije.

Žene u takvim bračnim zajednicama često gube svoja prava, a statistike govore da se čak 80 posto takvih brakova završi razvodom.