Za nekoliko mjeseci Prozor se neće moći prepoznati

Vidi originalni članak

Tu činjenicu dokazuje to što je područje ove općine proteklih dana postalo veliko gradilište. Naime, započeli su radovi na izgradnji vodovodne mreže i kanalizacijskih kolektora. U konačnici to znači i rekonstrukciju kompletnog grada Prozora, od podzemnih i nadzemnih instalacija, novih pločnika, ulica, ali isto tako i novih parkirališnih mjesta, novih zelenih površina. Radovi bi trebali trajati 18 mjeseci, a grad Prozor trebao bi dobiti novi izgled, piše Dnevni list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojni projekti

"Izvode se zemljani radovi na izgradnji kolektora za 7000 korisnika. Projekt obuhvaća uređenje glavne ulice u Prozoru i nekoliko sporednih. Ulice će biti uređene po svim suvremenim standardima; vodovod, odvodnja, elektro i telekom vodovi i zelene površine. Do sada je sav odvodni sustav bio usmjeren u rječicu Prozorčicu koja je zbog toga morala biti zatvorena. Rasvjetna tijela će biti zamijenjena te će sada biti postavljena led-rasvjeta", objasnio je načelnik ove općine dr. Jozo Ivančević.
I ne samo to. Načelnik Ivančević najavio je još mnoge projekte, između ostalog i izgradnju zelene tržnice na mjestu neiskoristivih i ruševnih objekata u Ulici kralja Tomislava. Također, u tijeku je formiranje razvojne agencije koja će zapošljavati mlade ljude kako bi se, kaže načelnik, došlo do novih projekata. Prema njegovim riječima, interes za rad u agenciji iskazali su najviše mladi ljudi, a mnogi od njih imaju posao u Hrvatskoj i drugim zemljama EU-a, no, žele svoje znanje iskoristiti za razvoj svoje općine.

"Također pripremamo regulacijski plan za naselja Šćit i Pograđe. Do sada smo asfaltirali desetke kilometara lokalnih cesta na prostoru općine, no, u planu su još asfaltiranja na Uzdolu od škole do uzdolskog groblja, dijelovi ceste u Donjoj Vasti. Stalno je održavanje svih lokalnih cesta kojih je mnogo na raštrkanom i brdovitom terenu općine Prozor-Rama za što je Općina Prozor-Rama je u protekloj godini izdvojila 1.009.462,56 KM", rekao je Ivančević.

Poziv na strpljenje

Dodao je da će se konačno završiti i stara bolna točka, a to je završetak vodovoda po obodu Ramskog jezera. "Urađeni su projekti za izgradnju vodovoda za naselja Gmiće, Čališe, Paljike i Borovnicu. Već su započele pripreme za izradu projekta vodovoda za Uzdol. Također smo u pripremnoj fazi izrade projekta vodovoda za Donju Ramu", izjavio je načelnik pozivajući sve građane na strpljenje i razumijevanje. "U tijeku izvođenja radova dolazit će do potpunog zatvaranja pojedinih dionica navedenih ulica, kao i do prekida u opskrbi vodom za piće. Radovi će trajati 18 mjeseci, ali vjerujem da ćemo u konačnici svi biti zadovoljni", zaključio je.

Vezani članci