Tužiteljstvo HNŽ-a formiralo predmet oko sumnjive kupnje kuće u Prozoru

Rade Bošnjak, ZZO, prozor, Rama - Prozor, vijesti
Hercegovina.info

Tužiteljstvo HNŽ-a formiralo je predmet zbog sumnjive kupoprodaje kata kuće u Prozor-Rami od strane ZZO-a, a po kaznenoj prijavi Istraživačkog tima portala Hercegovina.info, potvrdila je glasnogovornica Tužiteljstva Ana Rajič.

"Formiran je predmet, a sektoru krim policije naloženo je da se izvrše provjere i dostavi izvješće Tužiteljstvu", kazala je kratko u izjavi našem portalu Rajič.

Sredinom rujna istraživački tim portala Hercegovina info Tužiteljstvu HNŽ-a podnio je kaznenu prijavu zbog sporne kupoprodaje prostora u Prozor-Rami, kojom je ZZO HNŽ oštećen za najmanje 200 tisuća maraka, a zadužio ga je tužitelj Kemal Maksumić. Ujedno smo predali Tužiteljstvu svu dokumentaciju koju smo prikupili tijekom pripreme članaka, a koja jasno dokazuje sve navode iz naših članaka.

Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a platio je prizemlje trošne kuće u Ulici kralja Tomislava u Prozoru 257 tisuća maraka, sukladno ugovoru koji je s prodavačem sklopio ravnatelj Rade Bošnjak. Kupio ga je od člana mladeži HDZ BiH Bogodol, koji ga je prethodno kupio za svega 52.500 maraka.   

Cijena četvornog metra prostora u Prozoru se procjenjuje na 600 maraka, a ovdje je četvorni metar stana plaćen (ne računajući dvorište) više od 1800 maraka, što bi bilo razmjerno cijeni četvornog metra prostora na u SPC Rondo.

Radi se o zgradi građenoj 1954. godine, koja u trenutku kupnje nije imala ni valjane stropove, ni podove.

Kako smo i pisali, logičnog odgovora na pitanje zašto će bogodolskim HDZ-ovcima kat trošne kuće u Prozoru nema, osim ako je odgovor da ga se ubrzo dogovorilo prodati, po pet puta višoj cijeni. Opravdane su sumnje da je ovdje kupnja ranije isplanirana, a ZZO oštećen za najmanje 200 tisuća maraka.

Uz spornu kupnju ZZO je nedavno iznajmio prostorije u Mostaru, te preselio dio djelatnika u prostorije koje su vlasništvo obitelji njihove zaposlenice, a za što će na godišnjoj razini izdvajati tisuće maraka, a o čemu smo također pisali.