DVIJE GODINE OD NAŠE PRIJAVE Rade Bošnjak platio je kat 70-godišnjakinje u Prozoru mladom HDZ-ovcu 257 tisuća maraka

ZZO HNŽ Prozor Rama
hercegovina.info

Istraživački tim portala Hercegovina info Tužiteljstvu Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) prije dvije godine podnio je kaznenu prijavu zbog sporne kupoprodaje prostora u Prozor-Rami, kojom je Zavod zdravstvenog osiguranja (ZZO) HNŽ oštećen za najmanje 200 tisuća maraka. Ujedno smo predali Tužiteljstvu svu dokumentaciju koju smo prikupili tijekom pripreme članaka. Predmet je zadužio tužitelj Kemal Maksumić. Predmet je već dvije godine 'u radu'. 

"Vezano za predmet formiran protiv Rade Bošnjaka i dr., a koji se odnosi na kupoprodaju poslovnog objekta-zgrade i dvorišta u Prozoru – Rami, možemo vas izvijestiti da je predmet u radu, te da je pored do sada poduzetih radnji, posljednja poduzeta radnja naređeno i pribavljeno vještačenje vještaka građevinske - arhitektonske struke. Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju", kažu upitani oko naše prijave iz Tužiteljstva HNŽ.

Podsjetimo, Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a platio je prizemlje trošne kuće u Ulici kralja Tomislava u Prozoru 257 tisuća maraka, sukladno ugovoru koji je s prodavačem sklopio ravnatelj Rade Bošnjak. Kupio ga je od člana mladeži HDZ BiH Bogodol Josipa Prskala, koji ga je prethodno kupio za svega 52.500 maraka.   

Cijena četvornog metra prostora u Prozoru se u vrijeme kupnje procjenjivala na 600 maraka, a četvorni metar kata kuće plaćen je (ne računajući dvorište) više od 1800 maraka, što bi bilo razmjerno cijeni četvornog metra prostora u SPC Rondo.

Mladi Prskalo, koji je digao laganih 200 tisuća maraka, direktor je tvrtke 'Roda', koju su osnovali kćerka Vlade Čuljka i vlasnik 'SIK-a' Ivan Knezović. 

Sporni objekt je je nekoć bio u vlasništvu propalog poduzeća J.P. 'Šume Herceg Bosne', a naplatom sudskih potraživanja pripao je jednom gospodarstveniku iz Prozora, koji ga u ožujku 2019. prodao mladim članovima HDZ BiH Bogodol iz Mostara za 52.500 maraka. 

Radi se zapravo o objektu građenom prije 70 godina, sada već davne 1954., a Tužiteljstvo je za sada dobilo mišljenja vještaka da je to u okviru plaćene vrijednosti, odnosno da kat 70-godišnjakinje, prizemlje koje nije imalo ni stropa vrijedi 257 tisuća maraka!?

Manje-više, golim okom u ovom predmetu je sve jasno, osim kod koga je točno završilo 200 tisuća maraka po unaprijed dogovorenoj kupnji.