Sporna kupovina prostorija u Prozor - Rami prijavljena županijskom Tužiteljstvu

ZZO HNŽ Prozor Rama
hercegovina.info

Istraživački tim portala Hercegovina info Tužiteljstvu HNŽ-a podnio je kaznenu prijavu zbog sporne kupoprodaje prostora u Prozor-Rami, kojom je ZZO HNŽ oštećen za najmanje 200 tisuća maraka. Ujedno smo predali Tužiteljstvu svu dokumentaciju koju smo prikupili tijekom pripreme članaka. Predmet je zadužio tužitelj Kemal Maksumić, od kojega očekujemo objektivan i nepristran rad na ovom predmetu.

Podsjetimo, Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a platio je prizemlje trošne kuće u Ulici kralja Tomislava u Prozoru 257 tisuća maraka, sukladno ugovoru koji je s prodavačem sklopio ravnatelj Rade Bošnjak. Kupio ga je od člana mladeži HDZ BiH Bogodol, koji ga je prethodno kupio za svega 52.500 maraka.   

Cijena četvornog metra prostora u Prozoru se procjenjuje na 600 maraka, a ovdje je četvorni metar stana plaćen (ne računajući dvorište) više od 1800 maraka, što bi bilo razmjerno cijeni četvornog metra prostora na u SPC Rondo.

Radi se o zgradi građenoj 1954. godine, koja u trenutku kupnje nije imala ni valjane stropove, ni podove.

Kako smo i pisali, logičnog odgovora na pitanje zašto će bogodolskim HDZ-ovcima kat trošne kuće u Prozoru nema, osim ako je odgovor da ga se ubrzo dogovorilo prodati, po pet puta višoj cijeni. Opravdane su sumnje da je ovdje kupnja ranije isplanirana, a ZZO oštećen za najmanje 200 tisuća maraka.