FOTO/VIDEO  Otvoren šesti srednjovjekovni sajam "Stolačka tarča"

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Šesti srednjovjekovni sajam "Stolačka tarča" otvoren je danas u poslijepodnevnim satima u gradu na Bregavi. Prigodom otvaranja kazano je da je to manifestacija od važnosti, ne samo za Stolac, nego i za cijelu Hercegovinu i Hercegovačko-neretvansku županiju. Viteške skupine mimohodom su se uputile prema stolačkoj tvrđavi gdje se već sada okuplja veliki broj posjetitelja iz cijele Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Posjećenost je ipak na zavidnoj razini s obzirom da je temperatura preko 35 stupnjeva. Sve je organizirano u savršenom redu. Posjetitelji pristižu iz minute u minutu, tako da će ovogodišnja "Stolačka tarča" premašiti dosadašnje rekorde posjećenosti, bez obzira što se ona održava jedan dan u srpnju i na temperature koje su nas pogodile", rekli su organizatori za Hercegovina.info

Tijekom večeri posjetitelji uživaju u radionici karamike, nastupima viteških skupina, bitci za Hercegov grad i puno toga drugoga. Tradicionalno, srednjovjekovni dio programa završit će igrom svjetla i sjene sa čuvenim vatrenim show-om, a svi posjetitelj moći će uživati u nastupu DJ-a.

"Stolačka tarča" je prvi srednjovjekovni sajam u BiH, a za cilj ima promovirati turistički potencijal općine Stolac, ali i posjetiti na duh nekih starih vremena. 

Vezani članci