Održana sjednica Stožera Civilne zaštite grada Mostara - 11.02.2012

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Po svim segmentima voditelji su podnijeli izvješća o danas poduzetim aktivnostima te onima koje se planiraju voditi sutra u subotu 11. veljače.

Tijekom sjednice istaknuto je kako se danas nastavilo s čišćenjem i odvoženjem snijega u gradskim i prigradskim naseljima, u čemu je asistirala i policija reguliranjem prometa. Danas je probijen put do odlagališta Uborak tako da su JP "Komos" i JP "Parkovi" odvozili smeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između ostalog, HGSS, GSS i ISS su zajedno s pripadnicima OS BiH imale više intervencija spašavanja u kojima su sudjelovala šest ekipa s ukupno 22 spašavatelja. Izvršen je i helikopterski desant na Rašku Goru i Jasenjane, dostavljana su hrana i lijekovi.

U aktivnostima dostave hrane i lijekova građanima koji nisu bili u mogućnosti samo se pobrinuti sudjelovali su i pripadnici Crvenog križa, a Pučka i Javna kuhinja danas su kao i proteklih tjedan dana radile na pripremi hrane.

Helikopteri su do daljnjeg prizemljeni zbog problema koje su imali prilikom leta kod Kalinovika. OS BiH u Mostar su dopremile i tri stroja koji će sutra biti raspoređeni na čišćenju snijega. Radnici Vodovoda imali su nekoliko intervencija u gradu, a vatrogasci su imali jednu intervenciju na gašenju požara.

Na sjednici je doneseno i nekoliko zaključaka.

Pozvani su vlasnici automobila u Glavnoj i Balordinoj ulici da sutra ujutro ukoliko su u mogućnosti odvezu svoje automobile u javne garaže ili u neke druge javne površine kako bi strojevi sutra mogli nesmetano nastaviti čišćenje i odvoženje snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ponedjeljka na svim autobusnim linijama koje je proteklih dana uveo J.P. "MO BUS" vožnja neće više biti besplatna.

Kako bi se izišlo u susret građanima koji imaju potrebu za liječničkom intervencijom, područne ambulante će sutra raditi u prvoj smjeni kao radnim danom.

Građani su pozvani na racionalnije korištenje električne energije

Također, upućen je poziv svim darivateljima krvi da se jave na Odjel transfuziologije radi davanja krvi.

Fena

Vezani članci