U četvrtak u Klubu Aluminij izložba pedeset najboljih fotografija BiH u prošloj godini

Vidi originalni članak
Izložba je izrođena iz natječaja kojega organiziraju pokretači mrežne stranice Fotografija.ba, a na koji se ove godine prijavilo čak 578 fotografa, s ukupno 1750 fotografija. Članovi stručnoga ocjenjivačkog suda (Branislav Brkić iz Srbije, Bevis Fusha iz Albanije, Zijah Gafić iz BiH, Mario Periša iz Hrvatske i Marc Prust iz Belgije) odabrali su pedeset najboljih uradaka koji će od četvrtka biti izloženi na uvid i ocjenu mostarskim ljubiteljima fotografske umjetnosti.

Fotografije su procjenjivanje kroza kategorije zamisli/poruke, tehničke realizacije i kompozicije, a tvorcima najboljih su: Nihad Arnautović, Edin Baltić, Zvonimir Barišin, Goran Bisić, Muhamed Borović, Mario Bradarić, Aleksandar Čavić, Ivica Dujić, Filip Gržinčić, Admir Idrizi, Renato Jurišić, Dino Kasalo, Adi Kebo, Ivan Klindić, Feđa Krvavac, Igor Lazić, Saša Malezić, Nina Mašić, Elmedin Mehić, Martina Mijić, Mirsad Mujanović, Muna Nazak, Matej Pilaš, Goran Popović, Midhat Poturović, Dado Ruvić, Denis Ruvić, Adis Spahić, Eldar Spahić, Marko Stamatović, Almin Tabak, Senad Tahmaz, Ljubomir Todorović, Maja Topčagić, Edin Tuzlak, Miodrag Vasilj, Jure Vukadin i Nedžad Žiško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, osim izbora pedeset najboljih, odabrani su i pojedinačni pobjednici u pet kategorija te je naslov najboljega uratka u kategoriji Press pripao Midhatu Poturoviću, za fotografiju Rudari. Za najbolju u kategoriji Priroda odabrana je fotografija Dolazak proljeća Denisa Ruvića, dok je najbolju fotografiju u kategoriji Grad načinio Marko Stamatović i nazvao ju Lekina bara. Naslov najbolje u kategoriji Kreativna fotografija pripao je Filipu Gržinčiću, za fotografiju Twisted, a prvo je mjesto u kategoriji Ljudi osvojio Goran Bisić, s fotografijom Come Back. Bisić je dobio i posebno priznanje Grand Prix glede ostvarenoga uspjeha na natječaju.

Vezani članci