Podaci o 5. po redu likovnoj koloniji Krešimir Ledić

Vidi originalni članak

...prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru organizira 5. po redu likovnu koloniju „Krešimir Ledić". Likovna kolonija će se održati od 2. do 6. svibnja 2018. godine u Mostaru u kampusu Sveučilišta u Rodoču. Svečano otvorenje likovne kolonije održat će se 2. svibnja u 17.00 sati. U okviru svog djelovanja kolonija će okupiti oko 40 umjetnika koji će stvarati likovna djela na temu „Hercegovina u očima umjetnika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolonija je organizirana u suradnji s Maticom hrvatskom Mostar i uvrštena je u program kulturne manifestacija Mostarsko proljeće 2018. - XX. Dani Matice hrvatske.
U sklopu ovogodišnje likovne kolonije, u petak 04. svibnja održat će se i likovna radionica za učenike osnovnih škola . Učenici će imati prigodu upoznati akademske umjetnike i njihov rad prilikom stvaranja umjetničkog djela.

Ostvarenja umjetnika kao i učeničke radove izložiti ćemo na zajedničkoj radnoj izložbi u subotu, 5. svibnja 2018. godine u Kampusu u Rodoču u 13.00 sati.

Likovna kolonija je posvećena profesoru Krešimiru Lediću, koji je iza sebe ostavio neizbrisiv trag umjetničkim djelima koja će zauvijek živjeti. Akademiju primijenjenih umjetnosti završio je Beogradu, a do odlaska u mirovinu bio je redoviti profesor na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, gdje je obavljao dužnost pročelnika Studija za predškolski odgoj. Dana, 14. studenog 2012. Senat Sveučilišta u Mostaru dodijelio mu je počasno zvanje: Profesor emeritus. Profesor Ledić bio je doživotni član Accademia Italiana „Gli Etruschi" u Firenci, i to za „posebne zasluge na polju likovne kulture i znanosti, pedagoškog rada i umjetnosti".

 

Vezani članci