FOTO  FPMOZ: U Kampusu u Rodoču održan Božićni domjenak

Vidi originalni članak
Na prijamu su se okupili djelatnici, suradnici i prijatelji FPMOZ-a.

Nazočne je prvo prigodnim govorom pozdravila prorektorica za međunarodnu suradnju prof. dr. sc, Sanja Bijakšić  zahvalivši faklultetu i dekanu Vasilju na suradnji, te je svima nazočnima zaželjela sretne nadolazeće blagdane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prorektorice riječ je uzeo domaćin, dekan prof. dr.sc Mario Vasilj koji je prigodnim govorom pozdravio djelatnike i prijatelje fakulteta, te im zaželio sve najbolje za blagdane riječima:

Poštovani uzvanici, dragi gosti i prijatelji, dobro došli na Božićni prijem Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Kao i svake godine s radošću i srdačnom dobrodošlicom primamo Vas ovdje u našem kampusu u Rodoču, u dom naše akademske obitelji.

Božić kao najveći obiteljski blagdan divna je prigoda da jedni drugima oprostimo, da se u zajedništvu okupimo, u veselju družimo i stvorimo preduvjete za novi zajednički, uspješan i blagoslovljen početak. U tom duhu, duhu naše kulturne baštine, naše kršćanske tradicije u kojoj su Božićni blagdani dani okupljanja, međusobnog praštanja i izmirenja te obnova duha zajedništva iz kojeg nam svako dobro niče sve Vas ovdje okupljene najsrdačnije pozdravljam: Dobro nam došli.

Kažu da postoje tri stvari za koje se vrijedi boriti: naša obitelj, naši prijatelji i naši snovi. Naša se obitelj kroz prijatelje proširuje, ovdje smo zajedno da slavimo i našu akademsku obitelj, zajednicu u kojoj živimo i naš narod. Svi smo zajedno pozvani da promoviramo kulturu života, da omogućimo našoj mladosti ne samo da budni sanjaju, nego i da ostvaruju svoje snove. No kao što kaže jedna mudra izreka da bi ostvarili svoje snove, morate se prvo probuditi.

Često sam slušao prigovore na našu mladost i nikada nisam dopustio da se ta kritika razbukta jer to je uvijek govor o nama i nije kritika mladih, nego upravo kritika svih nas u procesu odgoja i obrazovanja. Mi smo pozvani da osiguramo budućnost naše zajednice i naroda kroz odgoj i obrazovanje naše mladosti. Naša će budućnost biti upravo onakva kakvu stvaramo kroz odgoj i obrazovanje od obitelji, vrtića preko škola do sveučilišta. No i naša mladost snosi dio odgovornosti jer kao što kaže Dr. Seuss: „Od profesora možeš dobiti pomoć, ali mnogo toga ćeš morati naučiti bez njih, sam u svojoj sobi.“ Odgoj i obrazovanje je naš zajednički posao i to odgoj i obrazovanje uma i srca. Manjkav je svaki odgoj i obrazovanje koje se zaustavlja samo na obrazovanju uma. Naš posao nije vidjeti što se nazire u daljini, nego što je jasno pred nama. Od malih koraka sastoji se svako putovanje i najduži putevi započinju prvim koračićem. Kao što kaže stara mudrost: Prestanite razmišljati o svojim granicama, počnite otkrivati svoje mogućnosti. I tako ćemo ostvariti sebe same jer kao što kaže Ralph Waldo Emerson: „Najveće postignuće je da budete ono što jeste u svijetu koji konstantno pokušava od vas napraviti ono što niste“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostanimo vjerni našim tradicijama, našim narodnim običajima, dopustimo sebi i ovakve trenutke zajedničkih druženja, zadovoljstva što imamo jedni druge što dijelimo prostor i vrijeme i zajedničku sudbinu. Veselimo se i radujmo.

Kažu da postoje tri vrline koje treba zadržati: strpljenje, unutarnji mir i dostojanstvo. I svaka od njih nam itekako treba u ovim turbulentnim, nama i našem narodu nesklonim vremenima. Ali teška vremena ne traju zauvijek, čvrsti ih ljudi pobjeđuju. U to ime vedro, samo polako i naprijed. I kao što kaže jedna naša stara pjesma: Bog nam daj zdravlje k tomu veselje, na tom Mladom Ljetu svega obilja.

Želim Vam radostan i blagoslovljen Božić, sretnu i uspješnu 2019. godinu.

Svako Vam dobro i poštovanje.

Dodijeljene su zahvalnice prijateljima i djelatnicima fakulteta , a tko ih je dobio moći ćete sutra vidjeti na našem portalu.

U ime onih koji su dobili zahvalnice zahvalila se dekanica Farmaceutskog fakulteta prof. dr. sc. Monika Tomić.

Domjenak je uveličan sa dvije prekrasne glazbene numere u izvedbi zbora studenata glazbene kulture.

Program je vodila Maja Lasić

Na koncu za sve nazočne priređen je prigodna zakuska.

Sve fotografije u GALERIJI.

Vezani članci