FPMOZ: Predstavljamo studij Edukacijske rehabilitacije

Vidi originalni članak
Danas je to studij Edukacijske rehabilitacije.

Za Vašu odluku o studiranju nudimo vam mogućnost da to učinite na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Odabirom studija edukacijska rehabilitacija usvojit ćete znanja i steći vještine konkurentne na tržištu rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavni plan i program studija edukacijske rehabilitacije na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru usklađen je s planom i programom studija edukacijske rehabilitacije na Sveučilištu u Zagrebu u Republici Hrvatskoj, a time i s europskim iskustvima.

Studij edukacijske rehabilitacije pripada u znanstveno polje edukacijsko-rehabilitacijskih znanosti, grana inkluzivna edukacija i rehabilitacija. Predmet bavljenja usmjeren je na djecu i mlade s teškoćama u razvoju te osobe s invaliditetom. Zadaća je pružanje potpore ovoj populaciji u svakodnevnom funkcioniranju te stvaranje preduvjeta u društvu za njihovo aktivno uključivanje kao ravnopravnih članova.

TRAJANJE STUDIJA

Preddiplomski studij traje 6 semestara (3 godine). Diplomski studij traje 4 semestra (2 godine).

Akademski naziv koji se stječe završetkom studija i kompetencije
Završetkom preddiplomskog studija edukacijske rehabilitacije stječe se naziv prvostupnik/ica edukacijske rehabilitacije, stručnjak koji po završetku preddiplomskog studija edukacijske rehabilitacije sudjeluje u provedbi stručnih postupaka procjene, rehabilitacije, edukacije, terapije i potpore uz superviziju magistra edukacijske rehabilitacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završetkom diplomskog studija edukacijske rehabilitacije (modul: inkluzivna edukacija i rehabilitacija) stječe se naziv magistar/ica edukacijske rehabilitacije, stručnjak koji po završetku diplomskog studija edukacijska rehabilitacija oblikuje i provodi stručne postupke procjene, rehabilitacije, edukacije, terapije i potpore te razvija preduvjete za uključivanje djece i mladih s teškoćama u razvoju te osoba s invaliditetom u društvo.

MOGUĆNOSTI ZAPOŠLJAVANJA

Prvostupnik i magistar edukacijske rehabilitacije mogu raditi u: ‐ ustanovama u području odgoja i obrazovanja, socijalne skrbi, zdravstvene skrbi ‐ službama i servisima u lokalnoj zajednici (mobilni timovi, službe podrške u zajednici, savjetovališta, privatna praksa, nevladine organizacije) ‐ državnim i neovisnim tijelima.

UVJETI UPISA NA STUDIJ
Uvjeti upisa na preddiplomski studij edukacijske rehabilitacije su: svjedodžba o završenoj četverogodišnjoj srednjoj školi iz koje se vrednuje opći uspjeh i uspjeh iz relevantnih nastavnih predmeta (hrvatski jezik, strani jezik, biologija, psihologija, sociologija i matematika) položen prijemni ispit na Studiju edukacijske rehabilitacije.
Pojedinosti o razredbenom postupku i upisima (vrijeme održavanja prijemnog ispita, upisne kvote po studijima, visina upisnine prema načinu studiranja i drugo) nakon što se objave u natječaju Sveučilišta u Mostaru, bit će dostupne i na oglasnoj ploči Studentske referade Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, te na našoj web stranici.

 

FPMOZ: Predstavljamo studij Fizike

FPMOZ: Predstavljamo studij Informatike

FPMOZ: Predstavljamo Studij glazbene umjetnosti

FPMOZ: Predstavljamo studij Kemije

Vezani članci