FOTO  FPMOZ: Održan Božićni prijam- Ususret Božiću

Vidi originalni članak
Na prijamu su se okupili djelatnici, suradnici i prijateljei fakulteta.

Nazočne je pozdravio  dekan FPMOZ-a prof. dr.sc Mario Vasilj, zahvalivši im na potpori i suradnji tijekom godine na izmaku, te im zaželio sretne nadolazeće blagdane riječima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Poštovana rektorice, kolegice i kolege dekani, profesori, asistenti, poštovane studentice i studenti, dame i gospodo, dragi prijatelji i uzvanici dobro došli na Božićni prijem Fakulteta prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Dragi prijatelji, okupili smo se uoči najradosnijeg kršćanskog blagdana: Božića. U ozračju stare hrvatske božićne pjesme Radujte se narodi, uzdignimo još jednom vlastita srca i osjetimo beskrajnu Ljubav: izvor svega što jest i što će biti. I ove godine činili smo mnogo, zajedno učili i postajali bolji. Trudili smo se ostaviti trag u vlastitoj zajednici, biti najbolji što možemo na predavanjima, ispitima, svakodnevnim zadatcima. Stoga vjerujem da i za nas vrijedi ona misao koja kaže da osobe koje ne prestaju učiti uvijek će imati budućnost. John C. Maxwell u promišljanju ljudskoga uspjeha iznosi sljedeću spoznaju: Ako se fokusirate na ciljeve, možda ćete ih ostvariti, ali to ne jamči da ćete i rasti. Ako se fokusirate na rast, rast ćete i uvijek ćete ostvarivati ciljeve. Ako neprestano težite prema rastu, bit ćete sve ponizniji i svjesniji sebe. Steći će te samopouzdanje i sposobnost da ulažete u ljude oko sebe. Najsretniji je onaj čovjek koji je učinio sretnima druge ljude, a izvor naše sreće je u našim osobinama: plemenitom karakteru, poduzetnom duhu i vedrom umu. Iz ovih navedenih misli o osobnom i zajedničkom rastu volio bih da izvučemo poticaje za godinu koja dolazi kako bi nam bila još uspješnija. Stoga moram reći da sam iznimno ponosan na naše svakodnevno napredovanje i zahvalan svima Vama koji sudjelujete u obrazovnom procesu na našem Fakultetu Za uspješnu suradnju zahvalimo danas svim ravnateljima vrtića, ravnateljima, srednjih i osnovnih škola, svim mentorima, učiteljima, profesorima, vanjskim suradnicima. Zahvaljujemo i svim našim studentima što su izabrali upravo naš fakultet i koji svojim svakodnevnim trudom i radom pokazuju da su oni naša budućnost . Pohvalimo i njihove izvannastavne aktivnosti iz kojih je nastao i studentski list Eureka čiju promociju smo imali danas. Koristim ovu prigodu zahvaliti Uredu vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske za njihovu potporu i poticaj u našem radu uz čiju pomoć smo završili sustav grijanja-hlađenja u Rodoču, lift za osobe s posebnim potrebama na bazenu i laboratorij fiziklane kemije koji ćemo danas svečano otvoriti. Posebna zahvala rektorici, kolegicama i kolegama dekanima na iznimno uspješnoj suradnji i međusobnom razumjevanju. Svima Vama želim sretan i blagoslovljen Božić i novu 2107. godinu. Svako Vam dobro i živjeli.

Nakon dekana riječ je dobila rektorica Sveučilišta u Mostaru prof.dr. sc. Ljerka Ostojić, koja se nazočnima obratila prigodnim govorom.

U sklopu prijama svečano je otvoren kabinet za fizikalnu kemiju.

Prijem je uveličan sa dvije glazbene numere u izvedbi baritona Marija Bevande uz klavirsku pratnju Amele Plosko.

Program je vodila Maja Lasić Knezović.

Na koncu za sve nazočne priređen je prigodni domjenak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve fotografije u GALERIJI.

HERCEGOVINA.info

 

Vezani članci