FPMOZ: 3. Likovna kolonija Krešimir Ledić

Vidi originalni članak
... koloniju Krešimir Ledić koja će se održati od 3. do 7. svibnja 2016. godine u Mostaru, u kampusu Sveučilišta u Rodoču gdje će okupiti umjetnici iz regije koji će u podneblju neobične ljepote, čudesnog ambijenta i nesvakidašnjeg stvaralačkog ozračja, razmijeniti iskustva, ostvariti kontakte i stvarati likovna djela.

Likovna kolonija je posvećena profesoru Krešimiru Lediću, koji je iza sebe ostavio neizbrisiv trag umjetničkim djelima koja će zauvijek živjeti. Akademiju primijenjenih umjetnosti završio je Beogradu, a do odlaska u mirovinu bio je redoviti profesor na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih
i odgojnih znanosti, gdje je obavljao dužnost pročelnika Studija za predškolski odgoj. Dana, 14. studenog 2012., Senat Sveučilišta u Mostaru dodijelio mu je počasno zvanje: Profesor emeritus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesor Ledić bio je doživotni član Accademia Italiana Gli Etruschi u Firenci, i to za posebne zasluge na polju likovne kulture znanosti, pedagoškog rada i umjetnosti.

Otvaranje Likovne kolonije zakazano je za utorak, 3.svibnja.2016. u 17h, a radna izložba održat će se u subotu, 7,svibnja u u 13h, ,gdje će se moći pogledati radovi sa kolonije.

HERCEGOVINA.info

Vezani članci