FOTO  Dragan Čović svečano u rad pustio novoizgrađenu transformatorsku stanicu Čitluk 2

Vidi originalni članak
... i simboličnim pritiskanjem tastera pustili su u pogon novoizgrađenu transformatorsku stanicu 110/x kV Čitluk 2.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović čestitao je upravi Elektroprijenosa, djelatnicima te svima onima koji će imati koristi od ovoga objekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijednost ove investicije, koja uključuje izgradnju transformatorske stanice Čitluk i priključnog dalekovoda, je 5.450.544, 45 maraka. Također, izgradnjom ove transformatorske stanice doći će do rasterećenja postojeće TS 110/x kV Čitluk. Novoizgrađena transformatorska stanica 110/x kV Čitluk 2, zbog svoje lokacije, biti će i napojna čvorna točka za energetske objekte autoceste Vc.

Izgradnjom transformatorske stanice povećava se prijenosni kapacitet i sigurnost napajanja južnog dijela općine Čitluk, dijela općine Čapljina, te dijela općine Ljubuški.

Predsjednik Federacije BiH i dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara naglasio je da će od ove trafostanice imati koristi lokalno stanovništvo, gospodarski objekti, autocesta i da će rasteretiti postojeću trafostanicu, jasno pokazuje kako tvrtka Elektroprenos i njezino vodstvo, uspješno posluje i funkcionira.

Direktor Elektroprenosa BiH Matan Žarić je podsjetio ovom prigodom kako ova tvrtka danas važi za jednu od značajnih investitora u državi.

Nazočne je pozdravio i načelnik općine Čitluk Marin Radišić, koji je kazao kako je izgradnja ovakvog infrastrukturnog objekta dobar primjer kada se s državne razine prepozna potreba lokalnih zajednica.

Vezani članci