FOTO  Dragan Čović svečano u rad pustio novoizgrađenu transformatorsku stanicu Čitluk 2

Marin Radišić, Matan Žarić, Dragan Čović, Marinko Čavara
... i simboličnim pritiskanjem tastera pustili su u pogon novoizgrađenu transformatorsku stanicu 110/x kV Čitluk 2.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović čestitao je upravi Elektroprijenosa, djelatnicima te svima onima koji će imati koristi od ovoga objekta.

Vrijednost ove investicije, koja uključuje izgradnju transformatorske stanice Čitluk i priključnog dalekovoda, je 5.450.544, 45 maraka. Također, izgradnjom ove transformatorske stanice doći će do rasterećenja postojeće TS 110/x kV Čitluk. Novoizgrađena transformatorska stanica 110/x kV Čitluk 2, zbog svoje lokacije, biti će i napojna čvorna točka za energetske objekte autoceste Vc.

Izgradnjom transformatorske stanice povećava se prijenosni kapacitet i sigurnost napajanja južnog dijela općine Čitluk, dijela općine Čapljina, te dijela općine Ljubuški.

Predsjednik Federacije BiH i dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara naglasio je da će od ove trafostanice imati koristi lokalno stanovništvo, gospodarski objekti, autocesta i da će rasteretiti postojeću trafostanicu, jasno pokazuje kako tvrtka Elektroprenos i njezino vodstvo, uspješno posluje i funkcionira.

Direktor Elektroprenosa BiH Matan Žarić je podsjetio ovom prigodom kako ova tvrtka danas važi za jednu od značajnih investitora u državi.

Nazočne je pozdravio i načelnik općine Čitluk Marin Radišić, koji je kazao kako je izgradnja ovakvog infrastrukturnog objekta dobar primjer kada se s državne razine prepozna potreba lokalnih zajednica.