VELIKO NEVRIJEME U SRBIJI Led veličine jajeta padao u više gradova i nanio ogromne štete usjevima

Srbija,oluja,grad,tuča
Telegraf

Jako olujno nevrijeme praćeno tučom pogodilo je Čačak nešto poslije 16 sati. Velike tuče nanijele su značajnu štetu, prije svega poljoprivrednim usjevima.

"Tuča veličine kokošjeg jajeta padala je neprekidno oko pet minuta. Oluja je naglo počela, cijeli dan su meteorolozi upozoravali, ali nadali smo se da će nas zaobići. Prvo je zapuhao jak vjetar, zatim kiša, a potom i krupan grad kakav nismo vidjeli sigurno u posljednjih nekoliko godina. Šteta na usjevima je ogromna, posebno kod onih koji se bave proizvodnjom malina koje su trenutno u berbi", kažu mještani sela Ježevica u Čačku, prenosi Tanjug.

Kako se može vidjeti na Instagram stranici 192 u Čačku je pao jako čudan grad. Podsjeća na bijeli luk a u komentarima se ljudi šale i da podsjeća na plombirane kutnjake, karfiol...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Ponovno nas je zahvatilo snažno nevrijeme, tuča veličine trešnje nanijela je štetu, posebno kukuruzu. Ovoga puta nismo ostali bez struje", kaže Milica iz sela Rošci.

Snažna oluja koja je pogodila Kraljevo sada se premešta dolinom Zapadne Morave prema širem području Trstenika i Kruševca, a zatim će zahvatiti i šire područje Aleksinca.

Na tom području očekuju se obilni pljuskovi s grmljavinom, lokalni grad i jake grmljavinske oluje.

Oluje koje su pogodile Kraljevo ovog poslijepodneva donijele su ogromne količine tuče. Slike su apokaliptične, a poljoprivredne i ratarske kulture pretrpjele su velike štete.