NOVI SAD Poznati rezultati obdukcije para koji je ubio svoju djecu i skočio s nebodera

Novi Sad kuća ubojstvo djece
Telegraf

U tijelima Lava P. S. (25) i njegove dvije godine mlađe supruge Martine P. S. pronađeno je da su imali alkohola u organizmu. Iz zapisnika o kemijsko-toksikološkim analizama uzoraka koji su uzeti od njih dvoje, proizilazi kako je kod oboje, pored alkohola, u organizmu pronađeno i prisustvo lijekova protiv bolova, povišene tjelesne temperature i kašlja, kao i njihovih metabolita.

To za Novosti navode u Višem javnom tužiteljstvu u Novom Sadu, i dodaju kako iz dostavljenih zapisnika o obdukciji tijela pokojnih L. P. S. i M. P. S., proizilazi kako su oboje preminuli zbog ozljeda koje su zadobili uslijed pada s visine.

Bračni par je, podsjetimo, 1. ožujka navečer, skočivši s nebodera u Novom Sadu, izvršio samoubojstvo. Prethodno su, kako se sumnja, usmrtili dvojicu svojih sinova starih godinu i tri godine.

Obdukcija tijela mališana

Dosadašnji rezultati obdukcije i toksikoloških analiza tijela dvojice dječaka pokazali su kako je u tijelima mališana bilo i etanola koji bi mogao biti uzrok smrti, a ne neki pesticidi.

Prvi toksikološki rezultati su pokazali kako u tijelima djece postoje određene supstance koje su mogle dovesti do njihove smrti, ali su dodatne analize nastavljene jer nije utvrđeno je li smrt djece prouzročena slučajno ili namjerno.

''Ipak, sve supstance su mogle prouzročiti smrt tako da se još vještači koliki je postotak nađen u tijelima i koliko je mogao štete nanijeti djeci s obzirom na koncentraciju i uzrast i težinu mališana'', navodi izvor koji je upoznat s istragom.

Ono što se za sada sigurno zna je kako djeca nisu preminula uslijed nasilne smrti i da u ovom zločinu nije sudjelovala treća osoba, ali da se sa sigurnošću ne može utvrditi jesu li osumnjičeni zajedno otrovali djecu ili je to učinio otac, odnosno majka. Na tijelima djece u kući u Petrovaradinu, gdje je par živio, nije bilo vidljivih ozljeda, niti krvi, a na stolu je, prema neslužbenim saznanjima, pronađena bočica s nekom supstancom.

Skočili sa zgrade, pronađeni čudni simboli

Martina i Lav su, držeći se za ruke, zajedno skočili sa 17. kata nebodera u Novom Sadu, a nakon što je utvrđen njihov identitet, sutradan, 2. ožujka, u kući u Petrovaradinu gdje su živjeli kao podstanari pronađena su beživotna tijela dvojice njihovih sinova.

U kući su pronađeni određeni egipatski simboli, a na stolu papir s molitvom sotoni, pa se utvrđuje je li riječ o okultizmu i jesu li eventualno pripadali nekom religijskom kultu. Istraga se vodi i u tom pravcu.