PRITVOR OD 30 DANA Uhićena tri maloljetnika zbog sumnje u izazivanje panike i nereda

Policija vozilo Novi Sad
radio 021

Trojica maloljetnika, uzrasta 15 i 16 godina uhićeni su u Novom Sadu zbog sumnje da su učinili kaznena djela 'Ugrožavanje sigurnosti' i 'Izazivanje panike i nereda'. Sumnja se da su ova trojica učenika jedne novosadske srednje škole, na društvenim mrežama, objavljivala prijeteće poruke i fotografije oružja koje će, navodno, ponijeti u školu, piše radio 021.

Pretresom stana jednog od njih policija je pronašla repliku automatske puške. Osumnjičeni maloljetnici iz Novog Sada, Beočina i Temerina privedeni su nadležnom sucu Višeg suda u Novom Sadu koji je svoj trojici odredio pritvor.
 
Dežurni sudac za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu Slobodanka Gutović, u svojstvu suca za maloljetnike, odredila je pritvor do 30 dana iz razloga što postoje okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak utjecajem na svjedoke i zbog okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom razdoblju mogli dovršiti pokušano kazneno djelo, navode u Višem sudu.
 
Sve ovo događa se dan nakon masovnog ubojstva kod Mladenovca i nekoliko dana nakon što je dječak pucao u O.Š. 'Vladislav Ribnikar' u Beogradu i ubio i ranio više djece i ljudi. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić priopćio je da će nakon dvije tragedije po hitnom postupku biti donijete mjere kojima će, kako je rekao, biti izvršeno gotovo potpuno razoružanje Srbije.

On je rekao i da će biti provjereno 45.000 profila na društvenim mrežama 'kojima se dopadaju ubojice'. U Srbiji je bilo više od 25 intervencija zbog incidenata učenika koji su pokušali oponašati dječaka koji je ubio osam đaka i portira u pucnjavi u O.Š. 'Vladislav Ribnikar' na Vračaru.