UBIO DJEČAKA NA PUTU DO ŠKOLE Podignuta optužnica za masakr u Pločama

Ubojica Ploče
Dnevnik.hr

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je optužnicu protiv 47-godišnjeg Milenka Radulovića zbog kaznenih djela teškog ubojstva, ubojstva te posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, javlja Dalmatinski portal.

Terete ga da je 25. ožujka oko 7.40 u Pločama iz osvete zbog narušenih međuljudskih odnosa s njegovim roditeljima iz automatske puške s više hitaca izrešetao 16-godišnjeg susjeda koji je odmah podlegao teškim ozljedama. Dječak je bio na putu u školu. 

Radulović se potom odvezao na deponij u predgrađu i svega 15 minuta kasnije s više hitaca iz puške presudio i bratu Mitru Raduloviću s kojim se sporio oko prodaje stana. Uhićen je nešto kasnije kod benzinske crpke u Opuzenu. 

Optužen je i da je prilikom likvidacija koristio automatsku pušku sa streljivom te da je u obiteljskoj kući u Pločama i vozilu držao više desetaka komada streljiva. Predloženo je da mu se produlji istražni zatvor. 

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Ploče i cijelu Hrvatsku. Sudac istrage je nakon privođenja  kazao da je Radulović nakon svih ispaljenih hitaca u obje žrtve ispalio još po jedan metak kako bi bio siguran da su mrtvi.