POŠLA IZVAN BIH 67-godišnjakinja uhićena na granici po tjeralici Tužiteljstva HNŽ

uhićenje, oružje, sutkinja, uhićenje, pretres, prijevara, policija, Bijeljina, tjeralica, uhićenje, granična policija bih, optužnica, tužiteljstvo, kakanj, nasilničko ponašanje

Službenici postrojbe Granične policije (GP) BiH Višegrad su 10. rujna 2022. lišili slobode B.M. (1955.), nakon što je ustanovljeno da je potražuje Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije zbog kaznenog djela 'Prijevara vjerovnika'. Bh. državljanka je kontrolirana na izlasku iz BiH na prijelazu Vardište i predata službenicima Policijske uprave Mostar.

Službenici postrojbe GPBiH Orašje, 10. rujna 2022., pri ulasku u BiH na prijelazu Orašje, lišili su slobode A.P. (2001.) jer ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog kaznenog djela 'Razbojništvo'. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici postrojbe GPBiH Gradiška, 9. rujna 2022., na ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradiška, lišili su slobode D.N. (1996.). Utvrđeno je da ovog bh. državljanina potražuje Osnovni sud Brčko distrikta BiH zbog kaznenog djela 'Teška krađa'. Predat je službenicima Sudske policije Brčko distrikta BiH.

Službenici postrojbe Granične policije BiH Aerodrom Banja Luka, 12. rujna, na izlasku iz Bosne i Hercegovine na letu za Hamburg, lišili su slobode G.C. (1993.). Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Prnjavoru radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Službenici postrojbe GPBiH Bijeljina, 11. rujna, lišili su slobode Z.V. (1967.), državljanina Republike Srbije. Provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Bern raspisao tjeralicu zbog kaznenog djela 'Krađa'. Kontroliran je na ulasku u našu zemlju na prijelazu Rača i predat službenicima Sudske policije Suda BiH. 

Istoga dana, službenici ove postrojbe su, također, na ulasku u BiH na prijelazu Rača, lišili slobode S.M. (1999.) jer je za njim Policijska postaja Šamac raspisala potragu zbog kaznenog djela 'Oštećenje tuđe stvari'. Državljanin BiH je predat službenicima Policijske postaje Šamac.

Službenici postrojbe GPBiH Aerodrom Sarajevo, 11. rujna, lišili su slobode S.D. (1981.), državljanina Republike Turske. Provjerama je ustanovljeno da je za njim Interpol Pariz raspisao tjeralicu zbog kaznenih djela u vezi sa opojnim drogama. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Istanbula. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.