NESREĆA U SRBIJI Teško ozlijeđen bivši ministar, njegov vozač poginuo

Rasim Ljajić nesreća Srbija
Telegraf

Automobil Škoda Superb, u kojem je bio Rasim Ljajić, sletio je sa ceste kod Ražnja jutros oko 9 sati i potom se prevrnuo na krov. Branko Gogić, predsednik IO SDPS, koji je vozio automobil je podlegao ozljedama na mjestu događaja, dok je Ljajić prevezen u Urgentni centar u Nišu. Prema prvim informacijama, kolnik je bio veoma klizav i to je možda razlog zbog kojeg je došlo do nesreće, piše Telegraf.

Predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić ima ozbiljne ozljede grudnog koša, ali je stabilno, u svjesnom je stanju i nije životno ugrožen, izjavio je danas direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Zoran Perišić.

Prema Perišićevim riječima, Ljajić je oko 10:15 sati primljen u UKC Niš sa teškim ozljedama.

"Ono što je dobro je da je njegovo opće stanje prihvatljivo. On je stabilno, dobrog pritiska, svjestan je, ispostavilo se da na početku dijagnostike njegovo stanje ne zahtijeva neku intervenciju, tako da na miru provodimo dijagnostiku", rekao je Perišić na konferenciji za medije.

On je istaknuo da stabilno stanje nagovještava da će nakon nezgode Ljaljić proći dobro. "On nije životno ugrožen", rekao je Perišić i dodao da ga je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zvao da pita kako je Ljajić i naložio da angažiraju sve ekipe.

"Rasim Ljajić ima prijelom tri rebra, za sada bez ozljede plućnog krila. Ima i prijelom bočnih nastavaka, pršljanskih tijela u lumbalnom dijelu kičme, bez oštećenja spinalnog kanala. Ima prijelom bočnih masa vratnog drugog pršljanskog tijela, bez oštećenja spinalnog kanala. I ima prijelom lopatične kosti", rekao je direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Zoran Perišić, prenosi Telegraf.

Gogić je iza sebe ostavio dvoje djece i suprugu, novinarku RTS-a Nadu Gogić.