BRITANSKI VELEPOSLANIK "Nema nikakve podjele Bosne i Hercegovine"

britansko veleposlanstvo, BIH, najava, Mostar, izbori, veleposlanik field, Matt Field, korupcija, matthewe field, Velika Britanija, kineski veleposlanik, Bosna i Hercegovina
Fena

Nakon sankcija zbog podrivanja ustavnopravnog poretka BiH i korup­cije, a koje su uvele Sjedi­njene Američke Države, uslijedila je i po­drška Velike Britanije, ko­ja trenutno razmatra svoje opcije.

Ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field za „Avaz" kaže da su restrik­tivne mjere, uključujući i sankcije, na stolu te da su razgovori o narednim po­tezima u tijeku. 

"Nastavit ćemo po­državati bh. institucije i raditi s našim međunarod­nim partnerima, kako bis­mo osigurali da svatko zbog negativnog djelova­nja mora snositi posljedi­ce. Sankcije nisu čarobni štapić, ne mogu riješiti sve izazove s kojima se ova zemlja suočava, ali mogu biti koristan način jačanja mehanizma provođenja sankcija za one koji vjeru­ju da mogu djelovati ne­kažnjeno" kaže Field.

Podsjeća na to da i bh. pravosudni sustav treba biti odgovor na pojave kršenja zakona ili neustavnih aktiv­nosti na bilo kojoj razini vlasti i ispuniti svoje obave­ze prema građanima.

"Izbori ostaju najbolji način da se neuspješan po­litičar skloni s pozicije. Vrijeme je da osobe na vlasti snose odgovornost za svoje aktivnosti", ističe Field.