TREBINJE OBARA REKORDE Velika pomama za rezervacijama za najluđu noć u godini

Trebinje
hercegovina.info

Iako je do Nove godine ostalo nešto manje od mjesec dana, za Trebinje kao turističku destinaciju za najluđu noć vlada velika pomama. Smještajni kapaciteti u Trebinju za predstojeće novogodišnje praznike popunjeni su više od 90 posto. Žarko Vico iz Turističke organizacije grada Trebinja ističe da je sudeći prema stanju rezervacija, a i po interesu gostiju, pred Trebinjem dobro razdoblje kada je riječ o novogodišnjim i božićnim praznicima.

Trebinje

“Već od kraja listopada bilježimo veliki broj upita kada je u pitanju organizirani doček novogodišnjih praznika u Trebinju. Informacije sa terena su izuzetno dobre. Imamo već popunjenost preko 90 posto kapaciteta u ovom trenutku. Sve sluti da će novogodišnji praznici biti kruna jedne povijesne turističke godine kada je u pitanju Trebinje. Što se tiče samog programa, skoro sve je spremno. Ostale su još neke finese koje ćemo ugovoriti u narednim danima. Centralni dio programa biti će svakako novogodišnji koncerti. Prvog dana, tj. 30.12. sa početkom u 21:30 na trgu nastupit će Boris Režak. U novogodišnjoj noći u 22:00 nastupit će Peđa Jovanović.

Pored toga imat ćemo i doček dječje Nove godine, različite izložbe, novogodišnji bazar, avantura animatore. Sve u svemu jedan raznovrsan i šarolik program koji će dodatno motivirati ljude da nas posjete. Inače, proteklih godina navikli smo donekle i ljude da Trebinje i jeste turistička destinacija u kojoj se provode božićni i novogodišnji praznici. Prema sadašnjem stanju stvari i sadašnjem tempu rezervacija trebalo bi to biti slučaj i ove godine”, rekao je za Hercegovina.info Žarko Vico, stručni suradnik u TO Trebinje.

Trebinje

Vico dodaje da je ovo povijesna godina turističke sezone zahvaljujući velikom broju turista tijekom cijele godine, pogotovo u ljetnom razdoblju od svibnja do kraja listopada.

“Mi raspolažemo službeno s podacima za prvih deset mjeseci. U fazi smo obrade jedanaestog mjeseca. U prvih deset mjeseci u Trebinju je zabilježeno preko 152 tisuće registriranih noćenja, što je za 52 posto više u odnosu na do sada rekordnu 2019. godinu. Do kraja godine očekujemo da će se taj tempo zadržati. Uzmemo li u obzir ove rezervacije, planiramo da to bude između 175 i 180 tisuća registriranih noćenja, što je uistinu visok porast u odnosu na do sada rekordnu godinu, tako da je uistinu možemo smatrati povijesnom godinom. Kada je u pitanju struktura turista, za razliku od prethodne dvije godine kada su dominantni bili turisti iz regije, ta struktura se promjenila. Pored turista iz regije, počeli smo bilježiti i turiste iz zapadnoeuropskih i centralnoeuropskih zemalja. Imamo dosta turista iz udaljenih zemalja i destinacija kao što su recimo Kina, Malezija, SAD itd. Sve polako počinje izgledati i na razdoblje od prije korona krize”, zaključuje Vico.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.