FOTO  Jedinstveni inkluzivni park za djecu u Mostaru našao se na meti vandala

Senzorni park u Mostaru

Prije nešto više od godinu dana u Mostaru se otvorio hvalevrijedan projekt - prvi inkluzivni, osjetilni park za djecu na Kantarevcu, no ovih dana se našao na meti vandala koji su polomili dio sprava.

Kako smo zabilježili u parku, djelatnici škole uspjeli su obnoviti dio oštećenih sprava, ali su potvrdili kako je došlo do devastacije.

"Ovo nije prva devastacija senzornog parka, ali je sigurno najveća dosad", kazali su kratko za hercegovina.info iz Škole za djecu s poteškoćama u razvoju u čijem se dvorištu nalazi navedeni park.

Senzorni park Mostar

Ovaj vandalski i besmisleni čin je još gori ako se uzme u obzir da škola za četiri dana obilježava dan škole.

Prvi inkluzivni, osjetilni park za djecu otvoren je na Kantarevcu u Mostaru s više od 20 novih sprava za igranje i košarkaškim terenom s pomičnim koševima.

Radi se o INCLUSIVE PLAY projektu za promicanje socijalne uključivosti djece i osoba s teškoćama u razvoju u lokalnoj zajednici, a na njemu su zajednički radili Grad Mostar i partneri – Grad Zadar, Centar Los Rosales i DV Latica.

Radi se o taktilnom parku gdje su sprave prilagođene djeci s poteškoćama u razvoju i ovo je jedan od rjeđih ovakvih parkova u BiH.

Koncept je pripreman tako da sva djeca inkluzivno u središtu sportsko-rekreativnog centra Kantarevac imaju inkluziju i da se zadovolje njihove potrebe za druženjem i igrom, istaknula je.

Senzorni park Mostar

Projekt INCLUSIVE PLAY sufinanciran je u okviru interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska- Bosna i Hercegovina – Crna Gora za razdoblje 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta za sve partnere iznosi 984.203 eura, od čega je za Grad Mostar 314.114 eura.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.