MOSTARAC I TREBINJAC VARALI KLADIONIČARE U velikoj policijskoj akciji uhićeno šest osoba zbog lažnih sportskih dojava

uhicenje trebinje

Pripadnici Policijske uprave Trebinje i Jedinice za visokotehnološki kriminalitet Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske izveli su jučer akciju u kojoj su uhitili B.H., M.Z., I.Ć., S.B., N.Š. i M.M., osobe koje se dovode u vezu sa kladioničarskim prevarama.

"B.H. iz Mostara i M.Z. iz Trebinja se sumnjiče da su za sebe ili druge osobe pribavljali protupravnu korist prikazivanjem lažnih činjenica putem društvenih mreža, a u vezi sa rezultatima sportskih utakmica i upućivanjem prijetnji", navode iz Policijske uprave Trebinje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na taj način su, kako ih terete, dovodili u zabludu kladioničare da im više puta uplate bon na njihova imena ili na imena S.P., I.Ć., S.B., N.Š. i M.M.

B.H. i M.Z. se sumnjiče za prevaru, iznudu i pranje novca, S.P., I.Ć., S.B., N.Š. i M.M. za pranje novca.

Policajci su pretresali na šest lokacija: po dvije u Trebinju i Čapljini, te po jednu u Mostaru i Foči.

"Oduzeli su 11 mobilnih telefona, laptop, tablet, više SIM kartica, dvije memorijske kartice, četiri bankovne kartice i druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u istrazi. U akciji su sudjelovali i pripadnici i Policijske uprave Foča i MUP-a HNŽ", kažu iz trebinjske policije.

Iz MUP HNŽ priopćili su kako su po nalogu Općinskog suda Mostar i Općinskog suda Čapljina izvršili pretres na tri lokacije, te priveli H.B. (1999) iz Mostara, Ć.I. (1977) iz Čapljine i B.S. (2004), također iz Čapljine zbog izvršenja kazenih djela „Iznuda“ i  „Pranje novca“. Navedene aktivnosti poduzete su u suradnji sa pripadnicima MUP-a RS PU Trebinje. Uhićene osobe su predane policijskim službenicima PU Trebinje na daljnje postupanje.