FOTO/VIDEO  Zrinjski u hercegovačkom derbiju u Čitluku svladao Široki Brijeg

Zrinjski Široki Brijeg
HŠK Zrinjski

U hercegovačkom derbiju koji se danas igrao na stadionu Bare u Čitluku HŠK Zrinjski svladao je NK Široki Brijeg rezultatom 3:1. Dominirali su Mostarci tijekom cijele utakmice i na kraju zasluženo upisali nova tri boda.

Zrinjski Široki Brijeg

Plemići su sjajno ovorili utakmicu. Već u 3. minuti pucao je Bilbija glavom, ali njegov udarac iz neposredne blizine brani Renato Josipović.

No, u 7. minuti Josipović i nije baš najbolje reagirao. Nakon ubačaja Ilinkovića iz slobodnog udarca pogodio je za slavlje Zrinjskog Kristijan Stanić

U 20. minuti Ćuže je dobro pronašao Bilbiju, a kapetan Zrinjskog puca s iskosa, ali Josipović krajnjim naporom to brani.

Pokušao je lijepo u 30. minuti Ilinković, ali njegov udarac odlazi pokraj vrata.

U 42. minuti dvije prigode za Zrinjski. Pokušao je najprije Stanić, a zatim i Bilbija, ali njegov udarac brani Josipović.

Sadržaj se učitava...

Samo minutu kasnije velika prilika na drugoj strani. Glavom je pucao Kpan, ali i ta lopta odlazi pokraj vrata.

Pokušao je do kraja poluvremena i Lukić, ali nije to bilo precizno. 

U nastavku ponovno brzi pogodak Plemića. Igrala se 49. minuta kada Oliveira u kaznenom prostoru srušio Ćužu, a Peljto pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Nemanja Bilbija za 2:0.

Isprobao je u 60. minuti i svoj udarac Ivan Jukić, no Josipović je siguran.

U 58. minuti do pogotka dolazi i Široki Brijeg. Sjajan pogodak iz voleja postigao je Kpan na asistenciju Oliveire.

Mogli su se gosti s Pecare potpuno vratiti u igru u 66. minuti, ali Pejić in neposredne blizine nije uspio svladati Marića. Kakva je to prilika bila za Široki Brijeg.

U 83. minuti Zrinjski rješava utakmicu. Fantasično je po desnoj strani prošao Ćorluka i sjajno ubacio za Bilbiju koji glavom pogađa za 3:1.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i Zrinjski je upisao svoja nova tri boda i jedan je korak bliže obrani naslova prvaka.