DERBI U ČITLUKU Luka Ćorić s dva pogotka riješio lokalni derbi

Brotnjo Međugorje

Danas je u Čitluku odigran lokalni nogometni derbi između HNK Brotnjo-Čitluk i NK Međugorje, a u utakmici 24. kola Druge lige FBiH – skupina Jug, slavilo je Brotnjo rezultatom 2:0. Današnjom pobjedom Brotnjo je smanjilo bodovnu razliku za trenutno bolje plasiranim Ljubuškim i Kruševom.

Prvo poluvrijeme općinskog derbija bilo je jako izjednačeno i bez velikog broja prigoda za postizanje pogodaka, dok je drugo poluvrijeme pripalo momčadi Brotnja. Nakon prvog poluvremena bez pogodaka, Luka Ćorić je u nastavku dva puta pogodio mrežu vratara Kozine za pobjedu Brotnja, piše čitluk.ba.

Inače, u današnjem kolu drugoplasirana momčad Ljubuškog bila je slobodna, a vodeće Kruševo je osvojilo bod u ogledu s Neumom. Kruševo nakon odigrana 24 kola ima 47 osvojenih bodova, Ljubuški 45, a Brotnjo je na 44 osvojena boda. Nakon poraza u današnjoj utakmici Međugorje je ostalo na četvrtom mjestu Ljestvice sa 37 bodova.

"Vrlo važna tri boda za nas, ali najprije bih se osvrnuo na gledatelje i zahvalio bih se na dolasku navijačima i jedne i druge momčadi u ovako velikom broju. Mislim da je to bio i najveći uspjeh ove dvije momčadi. Teška utakmica za nas. Na početku se osjetilo da se radi o lokalnom derbiju i da se igrači međusobno dobro poznaju. Mislim da smo dvadeset do trideset minuta prvog dijela bili nešto bolji, imali smo jednu šansu preko Prskala i mislim da smo to zabili da bi bilo puno lakše. Kasnije je Međugorje zaprijetilo preko Milićevića, a nas je dosta ozljeda Ljubića oslabila u trkačkom dijelu i u završnici prvog poluvremena je Međugorje preuzelo inicijativu. U drugom poluvremenu je ušao jedan sjajan šut Luke Ćorića, jedan i drugi Ćorićev gol bili su sjajni i mislim da smo, što se tiče drugog poluvremena, zaslužili pobjedu", kazao je nakon utakmice Matej Rozić, trener HNK Brotnjo-Čitluk.

Već smo kazali kako je HNK Brotnjo-Čitluk pri vrhu ljestvice i da se bori za naslov prvaka, a klub je nedavno dobio licencu za doigravanje za nastup u Prvoj ligi Federacije što potvrđuje da Brotnjo ima ambicije za plasman u viši rang.

"Ova nam je pobjeda jako trebalo da se još više približimo vodećima zbog kiksa u prošlom kolu na gostovanju u Uskoplju. Imamo već u srijedu utakmicu protiv Troglava i moramo se što prije rekuperirati. Do kraja nam igra smo pobjeda… Nakon dugo godina prijavili smo se da idemo u Prvu ligu. Mislim da je Brotnju tu i mjesto, no vidjet ćemo. Pri vrhu smo i želimo prvo mjesto", zaključio je trener Rozić uz napomenu kako će se za plasman u Prvu ligu igrati doigravanje.