PECARA U NOVOM RUHU Počelo uklanjanje starog travnjaka nakon čega će Široki dobiti suvremeni hibridni teren

Novi travnjak na Pecari, stadion PEcara, hibridni travnjak

U ponedjeljak su započeli radovi na stadionu Pecara u Širokom Brijegu, s početnim fokusom na uklanjanju postojećeg travnjaka. Ovaj tjedan bit će ključan za pripremu terena za prvu fazu postavljanja novog hibridnog travnjaka, čiji početak je planiran za sljedeći ponedjeljak.

Nakon nedjeljne utakmice protiv Igmana, koja je bila posljednja domaća utakmica na ovom terenu, Pecara se priprema za velike promjene. Prema informacijama koje je portal Jabuka.tv dobio, travnjak s Pecare bit će premješten na stadion HNK Blata u Ljutom Docu, gdje su također u ponedjeljak započeli odgovarajući radovi.

Tijekom perioda rekonstrukcije, NK Široki Brijeg neće moći koristiti stadion Pecara za domaće utakmice. Iako službena potvrda još uvijek nije objavljena, neslužbeni izvori portala Jabuka.tv sugeriraju da će Široki svoje utakmice domaćina igrati na Mokrom Docu u Posušju, dok će se utakmica protiv Posušja odigrati na stadionu Bare u Čitluku.

Radovi su dio druge faze projekta "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH". Iako su prvotne najave govorile o trajanju radova od 45 dana, neki su klubovi čekali i preko 100 dana da bi mogli igrati na svojim novim terenima.

Financiranje ovog ambicioznog projekta, čija ukupna vrijednost premašuje 1.300.000 eura, većim će dijelom biti pokriveno sredstvima iz UEFA-e i Nogometnog saveza BiH. Klub NK Široki Brijeg i Grad Široki Brijeg također će pokriti određeni dio financijskih troškova.