TRENER ŠIROKOG BRIJEGA "O nenogometnim stvarima ne smijemo razmišljati"

Dino Skender
NK Široki Brijeg

U 27. kolu WWin lige BiH Široki Brijeg u subotu dočekuje konjički Igman na čitlučkim Barama s početkom u 13:30 sati uz izravan prijenos na kanalu Arena Sport.

„Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo. Znamo da u zadnje četiri utakmice nismo pobijedili. Odigrali smo dva susreta u Kupu i izgledali smo jako dobro, ali rezultat je otišao na stranu Borca. Međutim, nećemo se više time zamarati, jer to je sada iza nas“, kazao je trener Širokog Brijega Dino Skender na početku obraćanja novinarima na današnjoj konferenciji za medije.

„Dvije zadnje utakmice u prvenstvu koje smo igrali protiv GOŠK-a i Tuzla Cityja nismo uspjeli pobijediti. Međutim, mi smo mirni i stabilni. Znamo da smo u tim utakmicama bili dobri i zaslužili smo puno više od poraza. Tako da samo trebamo ostati mirni“, naglasio je Skender.

Za utakmicu na Barama neće moći računati na ozlijeđene Marka Capana i Luku Marina.

Šef stručnog stožera Širokog Brijega naglašava kako je do kraja prvenstva ostalo još samo sedam kola i da je svaka sljedeća utakmica jako bitna.

„Igrači se moraju fokusirati samo na događaje na terenu i ne razmišljati o nenogometnim stvarima. Na taj način ćemo maksimalno smanjiti pritisak i biti fokusirani na ono što moramo napraviti da dođemo do pobjede. To je naš cilj i vjerujem da ćemo se protiv Igmana pokazati u pravom svjetlu i upisati tri boda, kazao je trener Dino Skender i pozvao navijače da ih dođu podržati u velikom broju i da zajedno proslave važna tri boda.

Vratar Tomislav Adolf Tomić smatra kako je Igman težak i agresivan protivnik koji zaslužuje maksimalan pristup.

„Dolazi nam težak, čvrst i agresivan protivnik koji je neugodan, ali mi trebamo biti koncentrirani na svoju izvedbu. Moramo dati svoj maksimum u svakom smislu i mislim da jedino na taj način možemo doći do željenog rezultata, a to je pobjeda i vjerujem kako ćemo uspjeti“, naglasio je Tomić.

Pravdu na čitlučkim Barama dijelit će Antoni Bandić iz Gruda. Njegovi pomoćnici su Moamer Čaušević iz Sarajeva i Josip Čolić iz Kupresa. Četvrti sudac je Dragan Todić iz Doboja.