NAVIJAČI VELEŽA NE MOGU NA GRBAVICU Željezničar Veležu poslao dopis s razlogom za to

Red Army na Grbavici
Screenshot

U srijedu su na rasporedu uzvratni susreti polufinala Kupa Bosne i Hercegovine. I dok će u Čitluku Zrinjski braniti prednost od 3:0 iz prve utakmice protiv Tuzla City, Željezničar će na Grbavici dočekati Velež. Podsjetimo, u prvom susretu su slavili Rođeni rezultatom 1:0.

Puno bure je izazvao taj susret. Naime, navijači Željezničara nisu željeli doći na utakmicu zbog kaveza za gostujuće navijače. Kako su rekli u svom priopćenju "ne žele da ih se tretira poput životinja".

Zbog toga su navijači Željezničara na stadionu Veleža uoči utakmice i postavili transparent prosvjeda.

Iz Veleža su pak rekli kako su za isti radili po instrukcijama iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NS BiH). Nakon "gađanja priopćenjima", iz NS BiH su svega nekoliko sati prije utakmice donijeli odluku kako Velež mora osigurati 5 posto od ukupnog kapaciteta stadiona gostujućim navijačima, no to je u tom trenutku bilo praktički neizvedivo, a s obzirom na kratak rok pitanje je i bi li se navijači Želje izorganizirali na brzinu i krenuli na put u Mostar.

Pred uzvrat nove peripetije. Naime, kako doznajemo na utakmici koja se u srijedu igra na Grbavici, sada neće moći nazočiti navijači Veleža.

Kako doznajemo, s Grbavice je u Velež stigao dopis u kojem je istaknuto kako neće moći ugostiti navijače 'Rođenih' zbog radova.

"Dana 19.4.2023. godine, planirano je odigravanje utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica između FK Željezničar Sarajevo i FK Velež. Trenutno su u tijeku građevinski radovi na sjevernoj tribini stadiona Grbavica koji neće biti završeni do navedenog datuma odigravanja utakmice", naveli su iz Željezničara.

"Imajući u vidu da se radovi odvijaju upravo na dijelu sjeverne tribine stadiona Grbavica, koji je namijenjen za gostujuće navijače, a da spomenuti radovi neće biti okončani do dana 19.4.2023. godine, ovim putem vas obavještavamo da FK Željezničar nije u mogućnosti osigurati adekvatne uvjete za siguran boravak gostujućih navijača", poručili su sa Grbavice.

Ovim dopisom trakavica i zategnuti odnosi između ova dva kluba koji su u posljednje vrijeme imali odlične odnose se nastavila. Podsjetimo, Grbavica je bila domaćin Veležu nakon što se plasirao u Europu nakon više od trideset godina.

Utakmica između Željezničara i Veleža igra se u srijedu 19. travnja s početkom u 18:30 sati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.