MARIO IVANKOVIĆ "Nema razloga za brigu, kukanje i tugovanje, a ja sam urgirao da se dovede Zvonimir Kožulj"

Mario Maka Ivanković Zrinjski
Screenshot

HŠK Zrinjski sutra očekuje hercegovački derbi u kojem će u zaostaloj utakmici 6. kola na svom stadionu dočekati Široki Brijeg. U utakmicu Plemići ulaze nakon smjene trenera Krunoslava Rendulića, pa će susret s klupe voditi Mario Ivanković. Sigurno je kako će legendarni 'Maka' biti na klupi protiv Širokog Brijega, ali ostavljene su i neke druge mogućnosti.

"Nakon što je došlo do smjene Krunoslava Rendulića imao sam neke naznake da ću ući u stožer, u novi stožer kao pomoćnik. No, slijed događanja je bio takav da nas je odmah jutro nakon što sam se vratio iz reprezentacije dočekala ova vijest na sastanku, da ostaje stožer, a da ću ja biti predvodnik kao prijelazno rješenje prvenstveno za ovu utakmicu dok se ne nađe glavni trener uz mogućnost da nam se otvore vrata i budemo imali dozu sreće da budemo mi koji ćemo ostati tu. Daj Bože da tako bude i radi nas i radi kluba, jer to onda znači da smo napravili dobre rezultate", rekao je Mario Ivanković na današnjoj konferenciji za medije.

Vremena nema puno.

"Kratko je vrijeme da se nešto promijeni. Odradili smo dva treninga. Spremni smo za utakmicu, dočekujemo derbi, pa što nam Bog da".

Široki Brijeg je pratio i izuzetno respektira sutrašnjeg protivnika.

"Cijelo vrijeme sam skautirao protivnike. Momčad Širokog Brijega je najmlađa ekipa u ligi. Oni su motivirani, fizički bez spremni, znalci željni dokazivanja, kako u našoj ligi, tako i Hajduku s kim imaju suradnju. Ekipa je to koja je primila izrazito malo pogodaka, koja voli igrati, opasna je i iz tranzicije po osvojenoj lopti. Neće biti laka utakmica. Samo maksimalan pristup i uz ostvarenje dijela ideja koje smo zamislili moramo naći njihove loše strane, kojih je stvarno malo, i iskoristiti ih i doći do tri boda".

Na pitanje je li poraz od Veleža ostavio velikog traga na igračima Ivanković je kazao nije samo poraz.

"Svaki poraz odrazi se na psihološko stanje, ali i sva druga događanja nagomilala su probleme. No, nisu to problemi koji se ne mogu riješiti. Više nas brinu problemi oko igračkog kadra. Naša najbolja tri igrača u posljednjoj liniji ne igraju, imamo probleme sa žutim kartonima (Bradarić i Kiš). Praktički pola ekipe je izvan kadra , ali nema razloga za brigu, tugovanje i kukanje. Imamo spremnih, voljnih i željnih igrača. 

O zdravstvenom stanju u momčadi dodao je:

"Barišića već duže nema, Jakovljević je danas odradio trening i bit će na klupi i Tičinović. To su tri standardna igrača, ali tako je već neko vrijeme".

Upitan hoće li u slučaju dužeg ostanka na klupi doći do promjene kadra i što će se dogoditi sa statusom Zvonimira Kožulja, Ivanković je otkrio kako je on upravo inzistirao na njegovom dolasku.

"Mi vjerujemo da možemo nastaviti, ovisi sve od rezultata i drugih stvari. Igrački kadar? Svi znamo da je previše igrača. Veliki broj igrača otežava način rada i pozitivnu atmosferu, što je normalno jer se moraju pojaviti nezadovoljni igrači. Ne znam koliko vam je poznato, ja sam najviše urgirao za dolazak Zvonimira Kožulja. Nakon njegove nevjere u sebe, on je došao tu. Prvi sam bio razočaran kada se dogodilo to što se dogodilo i krivac je ispao samo glavni trener što je najlakše. Ima tu dosta stvari koje su kumovale. No, to nije razlog da se nekoga odstrani što je najlakše. Mislim da treba napraviti neku komunikaciju. Kroz dva tri sljedeća dana ću sjest sa Zvonom. Ukoliko je on spreman na neke stvari koje mi tražimo od njega, onda su mu vrata širom otvorena, ako nije onda se neke stvari ne mogu događati", zaključio je Mario Ivanković.

Hercegovački derbi između Širokog Brijega i Zrinjskog igra se sutra (srijeda 22. studenog) s početkom u 18 sati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.