TRENER ŠIROKOG PRED 73. HERCEGOVAČKI DERBI "Imamo svoje adute, ne idemo s bijelom zastavom"

Marijan Budimir
NK Široki

Zaostala utakmica 6. kola Premijer lige BiH, 73. veliki hercegovački derbi između HŠK Zrinjski Mostar i NK Široki Brijeg odigrat će se u srijedu, 22. studenoga na stadionu Zrinjskog u Mostaru s početkom u 18 sati.

Utakmicu koja se trebala odigrati 4. rujna na današnjoj konferenciji za medije najavili su šef stručnog stožera Marijan Budimir i vratar Tomislav Adolf Tomić.

Budimir je pozorno biranim riječima pohvalno govorio o momčadi Zrinjskog, njegovoj kvaliteti i posljednjim uspjesima, naglasivši kako i oni imaju svojih mana i nedostataka koje će njegova momčad pokušati iskoristiti.

„Žao mi je što nismo igrali u rujnu, iz dva razloga, jer smo bili smo u jako dobroj formi i bili smo kompletni. Kada smo bili kompletni zauzimali smo pozicije u samome vrhu. Nama je svaki igrač bitan i nemamo toliko široki kadar kao naš suparnik. Nažalost, ovaj put smo hendikepirani neigranjem nekolicine igrača“, kazao je Budimir u svome obraćanju novinarima i dodao, kako unatoč svemu, ne želi kukati i tražiti alibije pred veliki hercegovački derbi.

„Imamo svoje adute, ne idemo s bijelom zastavom u Mostar. Idemo odigrati dobru, mušku utakmicu i vjerujem kako ćemo na kraju izaći s pozitivnim ishodom“, naglasio je trener Širokog Brijega.

Vratar Tomić istaknuo je kako ne pravi razlike u utakmicama bez obzira tko se nalazi sa suprotne strane.

„Za mene nema razlike između toga igramo li protiv Zrinjskog ili neke druge momčadi. Pristup i motiv su uvijek isti – želim pobijediti. Mi smo mlada momčad koja, kada je maksimalno fokusirana na utakmicu, može pobijediti svakog protivnika. Upravo s takvim stavom idemo u Mostar. Nadam se najboljem ishodu, a to su svakako tri boda“, rekao je Tomić.

U kadru Plavo-bijelih za gostovanje u Mostaru neće biti ozlijeđenih Vrcića, Bagarića, Benića i Kpana, te suspendiranih Muse i Lukića.

Pravdu u 73. velikom hercegovačkom derbiju dijelit će Antoni Bandić iz Gruda. Njemu će asistirati Josip Čolić s Kupresa i Enes Đozić iz Sarajeva.

Utakmicu će izravno prenositi Arena Sport TV.