DOBAR DEBI KARAČIĆA GOŠK iz Gabele pobijedio Zvijezdu golom u sudačkoj nadoknadi

gošk

Momčad iz Gabele je golom u sudačkoj nadoknadi ostvarila pobjedu na gostovanju kod Zvijezde 09.

Zvijezda 09 i GOŠK danas su odmjerili snage u susretu 14. kola Premijer lige BiH, a konačan rezultat ovog meča je glasio 1:2. 

U prvih desetak minuta, gosti su bili nešto aktivniji, imali su nekoliko prilika, ali nisu nikako mogli doći do vodećeg gola. Poslije toga je domaćin preuzeo konce igre u svoje ruke i preko Karaklajića stvorio prvu priliku na ovoj utakmici, ali njegov udarac nije bio precizan.

U 27. minuti je viđena gužva pred golom gostiju nakon kornera, ali je svoj gol spasio Vasilj, a onda se na šut oprobao Vukoja, ali je lopta otišla pored gola.

Iako je domaćin nakon prilike Vukoje bio bolji protivnik na terenu, kazna za sve propuštene prilike Zvijezde 09 je stigla u 41. minuti, kada su gosti iz Gabele poveli sa 1:0. Bradara je uposlio Čajića, koji je pucao iz prve i lopta se od stative odbila u gol i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Već na samom startu drugog poluvremena, uslijedio je veliki pritisak domaćeg sastava. Lopta je uglavnom bila u posjedu igrača Zvijezde 09, ali nije bilo opasnosti po gol gostiju.

Međutim, inicijativa Zvijezde 09 se konačno isplatila u 59. minuti, kada su stigli do izjednačenja rezultata na ovom meču, a pogodak za domaće je postigao Maksimović.

I pored izjednačujućeg gola, Zvijezda 09 je nastavila da napada, jer je htjela doći do tri boda, kojima bi se koliko-toliko priključila klubovima koji su iznad zone ispadanja.

Đorđević je u 69. minuti pokušao da ugrozi protivnički gol, ali siguran je bio Vasilj, a onda je uslijedio još jedan pokušaj igrača domaćeg tima, ali bez većih opasnosti za tim iz Gabele.

Nakon toga je opao pritisak domaćeg tima, pa je uslijedio mirniji period igre, sve do sudačke nadoknade, kada je GOŠK ipak uspio osvojiti tri boda, iako je domaćin bio bolji. U 92. minuti je pogodak za pobjedu od 1:2 postigao Dino Skorup.

Zvijezda 09 - GOŠK Gabela 1:2 (Maksimović 58‘, - Čajić 40‘, Skorup 92‘) 

Standings provided by Sofascore