FOTO  Najbrži na mostarskom polumaratonu je trkač iz Hrvatske

Mostarski polumaraton
Hercegovina.info

Imoćanin Ivan Dračar pobjednik je 4. mostarskog polumaratona (1:13:06) na kojem je sudjelovalo preko 400 trkača. Dračar je kazao kako mu je ovo prvi nastup na Mostarskom polumaratonu te da je izuzetno zadovoljan ostvarenim rezultatom.

"Polumaraton sam istrčao za jedan sat i trinaest minuta i prezadovoljan sam ostvarenim rezultatom. Čestitam organizatorima na dobroj organizaciji utrke, kao i ostalim sudionicima koji su završili ovaj polumaraton", kazao je Dračar.

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Srđan Samardžić iz Brčkog (1:17:52) , dok je treće mjesto pripalo Aliji Imamoviću iz Sarajeva (1:17:54).

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Lucia Kimani iz Banje Luke (1:24:58), drugo mjesto osvojila je Zoe Hamel iz Mostara (1:26:49), dok je kao treća završila Adela Čomor iz Konjica (1:28:21).

Koronavirus je utjecao i na ovaj događaj tako da su otkazani stručna konferencija, te dječja utrka, a održan je polumaraton 21 km i humanitarna utrka od 4 km.

U HT Eronet humanitarnoj utrci u ženskoj kategoriji najbrže su bile Alma Hrnjić, Emina Kavazović i Lukrecija Krstičević, dok je u muškoj kategoriji poredak bio sljedeći: Emir Hastor (1. mjesto), Dejan Jakeljić (2. mjesto) i Petar Mikulić (3. mjesto).

Inače, start polumaratona bio je u naselju Vojno, sjeverno od Mostara, a cilj Mepas Mall. Natjecatelji su tijekom rute trčali preko sedam gradskih mostova. Mostarski polumaraton organizirala je Udruga 'Kinezis', a održan je uz strogo poštivanje epidemioloških mjera.