Znate li pravilno ukloniti šminku s očiju?

Šminku s očiju je teško ukloniti zbog iznimno osjetljivog područja koje okružuje naš organ vida. Međutim, ako se ne uklone na ispravan način, ostaci šminke s vremenom mogu uzrokovati tamnjenje kože na tom osjetljivom području, kao i stvaranje bora. Prije no što na lice nanesete pjenu za čišćenje, uklonite šminku pomoću nekoliko jednostavnih koraka...

1. kNanesite nekoliko kapljica mlijeka ili losiona za skidanje šminke na vatu. Kao alternativu možete isprobati maslinovo ulje ili vazelin, jer su jednako učinkoviti.
2. Prvo se posvetite jednom, pa drugom oku. Zatvorite kapak pa na njega i trepavice nježno prislonite vatu natopljenu sredstvom za skidanje šminke. Vatu zadržite na kapku oko pola minute kako bi se šminka brže otopila. To će vam omogućiti lakše uklanjanje make-upa.
3. Nakon pola minute, nježno prijeđite vatom preko očiju u smjeru prema dolje, kako biste osigurali potpuno uklanjanje šminke.
4. Otvorite oči i očiste ostatke šminke ispod trepavica.

Dodatni savjeti

* Baby ulje čini čuda jer funkcionira čak i bolje od specijalnih proizvoda za uklanjanje šminke. Osim toga, cijena mu je znatno niža.
* Nemojte koristiti istu vatu za oba oka. Ako imate infekciju na jednom oku, vatom ćete ju brzo prenijeti i na drugo.
* Izbjegavajte korištenje sapuna jer oni ne čiste kožu dovoljno temeljito

izvor: ordinacija.hr