Žene u ovih pet zemalja su opsjednute plastičnim operacijama

plasticna operacija
... zahvata, a kojem je bio cilj dati odgovore na pitanja koje su zemlje najsklonije estetskim zahvatima i koji su im omiljeni.

Službeno izvješće temelji se na brojnim parametrima, a, između ostalog, i na broju obavljenih zahvata i postotak određene vrste estetskih zahvata.

Prema izvešću, sljedećih pet zemalja najviše je opsjednuto estetskim zahvatima:

1. Sjedinjene Američke Države (17.9 posto)

2. Brazil (10.7 posto)

3. Japan (4.8 posto)

4. Italija (4.1 posto)

5. Meksiko (3.9 posto)

Navedeni postoci odnose se na stanovnike navedenih zemalja u cijelom svijetu pa je tako najviše zahvata obavljeno na američkim državljanima, na točnije njih četiri milijuna, dok se na estetske zahvate odlučilo 2.5 milijuna Brazilaca.

Iako određene zemlje prednjače po broju estetskih zahvata, oni su sa svakom godinom sve popularniji širom svijeta. I nisu popularni samo zahvati povećanja grudi, korekcija nosa ili liposukcije, sve su popularniji i svi ostali.

U Japanu su tako popularne operacije kapaka kako bi izgledali što sličnije zapadnjacima. Zahvatima je posebno porasla popularnost pa su tako prva tri mjesta zauzela lifting gornjeg dijela tijela, lifting donjeg dijela tijela i labioplastika.

S druge strane, sve više opada popularnost povećanju penisa, a s obzirom na to da je ovaj zahvat doživio pad od 28 posto u odnosu na prethodnu godinu.