Žene se češće tetoviraju od muškaraca

Televizijska mreža Oxygen koja stoji iza nove emisije o tetoviranju "Best Ink" i agencija Lightspeed Research pitali su nešto više od tisuću ljudi diljem SAD-a kako doživljavaju takvo ukrašavanje tijela, i pokazalo se da tetovažu ima 59 posto žena, a tek 41 posto muškaraca.

No žene se tetoviraju na drukčijim mjestima, tetovaže su im drukčijih oblika, veličina i značenja, a sam čin tetoviranja često im je društveni događaj. Čak 40 posto žena išlo je na tetoviranje s prijateljicom ili voljenom osobom.

- Žene katkad stave tetovažni suvernirčić s dubljim značenjem, a muškarci uglavnom pretjeruju i prekrivaju se velikim slikarijama -  kazao  je Joe Capobianco koji se već 20 godina bavi tetoviranjem.

Zvijezde poput Angeline Jolie ili Davida Beckhama pokazali su kako javno pokazivati ukrase po tijelu, a slijedile su ih mlađe zvijezde, osobito žene.

Rihanna, Lady Gaga i Katy Perry objavile su svoje tetovaže na twitteru.

- Mladi, osobito djevojke, pobunjenički su nastrojeni, oni (se tetoviraju) da bi šokirali - kaže Sabina Kelley, tetovirana manekenka i članica žirija u emisiji "Best Ink".

Izvor: Dalmacijanews.com